Luka Menanlo (27) dobio je direktan crveni karton u pobjedi Celjea nad Murom od 3:1.

Igrala se sudijska nadoknada meča slovenskog šampionata kada je povremeni Zmaj srušio na teren protivničkog fudbalera Learda Sadriuja, a nakon toga su ga morali smirivati igrači obje ekipe.

Čelnici Celjea tvrde da je igrač Mure navodno spomenuo porodičnu tragediju koja se dogodila Luki, a on je onda eksplodirao.

“Provokacija na terenu također je dio fudfbala. Bilo je neprikladnih riječi koje sam rekao i koje je on rekao. Rekao mi je nešto na što sam veoma osjetljiv jer je ovo zaista teško vrijeme za mene i moju suprugu. Dobacio mi je gadnu uvredu koja me je stvarno povrijedila. Vjerojatno nije znao u kakvoj sam situaciji, tako da ga ne krivim, oči su mi se smračile kada sam to čuo.

Pogriješio sam, ali mislim da bi trebala postojati neka ograničenja. Ako želite nekoga povrijediti, postoje i drugi načini. Način koji je odabrao nije pravi. Ako mu je cilj bio isprovocirati me, uspio je. Jednostavno sam imao trenutak slabosti. Očigledno me je udario tamo gdje sam najmanje očekivao i gdje mi je najteže”, kazao je Luka za slovenske medije i dodao:

U svlačionici sam se još uvijek držao bijesa i ljutnje, ali sam konačno shvatio sve što se dogodilo, naravno da mi je bilo žao. Vrijeme ne možete vratiti, moja reakcija svakako je bila neprimjerena i svjestan sam toga.

Inače, Menalo je u Celje stigao na posudbu u zimskom prelaznom roku iz zagrebačkog Dinama.

Luka bi u Celjeu trebao ostati do januara 2025. godine, a klub iz Slovenije ima pravo otkupa ugovora.

Naš veznjak je za Celje odigrao osam mečeva, zabio gol i jednom asistirao.

Njegov tim se trenutno nalazi na prvom mjestu sa 66 bodova te ima 10 bodova više od druge Olimpije uz utakmicu više.

(Reprezentacija.ba)