Ermedin Demirović (25) briljira ove sezone u njemačkoj Bundesligi u dresu Augsburga, a tamošnji mediji pišu da će gotovo sigurno od naredne sezone igrati u nekom od njemačkih velikana.

Demirović je prvi trijelac Augsburga sa 14 golova i najbolji asistent sa osam asistencija, a generalni direktor Augsburga Michael Stroll je svjestan da će biti jako teško zadržati našeg napadača.

Ako igrač može napraviti značajan korak naprijed, bilo ekonomski ili sportski, onda ćemo sjesti za stol i razgovarati o tome. Ali još nisam čuo ni od jednog igrača da stvarno želi napustiti Augsburg“, kazao je Stroll.

Stroll ističe da je Demirović više puta naglasio da se ugodno osjeća u Augsburgu, ali da u klubu već razmišljaju o njegovom eventualnom odlasku.

“Ako dođe do toga, nije primjereno da se klub poput Augsburga poziva na postojeći ugovor. Tada bismo imali razmjenu mišljenja i vidjeli možemo li pronaći rješenje. Ako to uspije, onda možemo biti ponosni da smo razvili takvog igrača. Ipak, Borit ćemo se za svakog od Ermedina i svakog od naših igrača. Međutim, moramo znati da postoje ograničenja za klub kao što je Augsburg.”

Inače, Demirović i saigrači u nedjelju od 15,30 sati gostuju Hoffenheimu u duelu 28. kola njemačke Bundeslige.

Augsburg je trenutno na veoma dobrom sedmom mjestu sa 36 bodova.

Spomenimo da je Ermedinu nedavno porasla cijena na Transfermarktu sa 20 na 28 miliona eura.

Demirović je trenutno najskuplji bh. fudbaler.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16