FACE TV otkupila je prava za utakmice ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koje će naše djevojke igrati 4. i 7. aprila.

“Shodno važnosti ovih utakmica za bh. ženski rukomet i potencijalnom plasiranju na Euro, FACE TV je putem svog TV-kanala omogućila svojim gledaocima direktan prijenos mečeva 5. i 6. kola kvalifikacija za Euro, a koji se igraju u Cazinu i Sutinskim vrelima 4. i 7. aprila.

Večeras, 4. aprila, s početkom u 20:00 sati, na programu FACE TV naši će gledaoci moći gledati direktan prijenos utakmice BiH – Rumunija.

U ponedjeljak, 7. aprila, direktan prijenos utakmice BiH – Hrvatska na FACE TV počinje u 18:00 sati.

S obzirom na to da direktan prijenos nije omogućen na ostalim TV-stanicama, u duhu dobre novinarske prakse i kolegijalnosti, obavještavamo vas da ćete sve aktuelnosti, odnosno rezultate i cijele rukometne mečeve moći pratiti na FACE TV”, saopćeno je s ove televizije.

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je 2. aprila u Cazinu pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske u okviru 5. i 6. kola kvalifkacija za Europsko prvenstvo.

Naš tim u četvrtak od 20 sati dočekuje Rumuniju u Cazinu, a u nedjelju od 18 sati u Zagrebu gostuje Hrvatskoj.

Selektor Adnan Bašić za ova dva meča će na raspolaganju imati sljedeće igračice:

Anica Gudelj (Corona Brasov), Anisa Selimović (Hadžići), Martina Pandža (Zrinjski), Ana Vrančić (PAOK), Armina Isić (Dacio Mioveni), Sara Bašić Salkić (Krivaja), Edina Demić (Le Pouzin), Adelisa Hušić (Krajina), Alena Latifović (Ilidža),

Damljana Bošnjak (Sporting La Rioja), Matea Šumelj (Grude), Azra Topčić (Krajina), Ajla Alikadić (Ilidža), Jasmina Ćosić (Krivaja), Sarah Hadžiabulić (Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje).

BiH je nakon četiri kola posljednja na tabeli bez bodova i ostala je bez šansi za plasman na prvenstvo.

Naše rukometašice su izgubile od Rumunije u gostima, od Hrvatske na svom terenu te dva puta od Grčke.

(Reprezentacija.ba)