Dres našeg Amara Dedića (21) sa utamice baraža za EURO između BiH i Ukrajine našao se na aukciji humanitarnog Udruženja Pomozi.ba.

Dedić je sačuvao dres kao uspomenu, a nakon što je vidio i čuo priči o malenoj Hani Pašanbegović koja je šest puta pobijedila karcinom, odlučio je da dres pokloni Pomozi.ba.

“Naša draga Hana Pašanbegović izazvala je velike emocije kod ljudi u Bosni i Hercegovini. Njen početni udarac na utakmici između BHFanaticosa i legendi bh. fudbala vidjelo je na hiljade i hiljade ljudi, a među tim ljudima bio je i nogometni reprezentativac BiH Amar Dedić, koji je nakon naše humanitarne utakmice igrao za reprezentaciju naše domovine u duelu protiv Ukrajine.

Dedić je u ovoj utakmici postigao pogodak za vodstvo od 1:0, nakon čega je napustio teren zbog povrede, a Ukrajina je na kraju preokrenula i slavila pobjedu.

Dedić je sačuvao dres sa utakmice kao uspomenu, a nakon što je vidio i čuo priču o Hani, odlučio je svoj dres pokloniti Udruženju Pomozi.ba i to kako bismo ga stavili na humanitarnu aukciju, a sav prihod će ići porodici male Hani Pašanbegović, koja je šest puta pobijedila karcinom.

Kod naše Hane nalazi su u ovom trenutku dosta dobri, a očekuju je dodatne terapije. Svi sa nestrpljenjem iščekujemo potvrdu da je Hana i ovaj put pobijedila, a ovaj gest našeg reprezentativca samo je mali znak pažnje i ljubavi za našu Hanu i njenu porodicu.

Aukcija za dres Amara Dedića, sa potpisom, počinje danas, a trajat će sve do subote u 12 sati. Sav prihod prikupljen od aukcije ići će kao pomoć u oporavku naše heroine Hane”, poručuju iz Pomozi.ba.

(Reprezentacija.ba)