Mehmed Baždarević (63) za Dnevni Avaz komentarisao je veliku rezultatsku krizu u kojoj se nalazi FK Željezničar.

“Željo je klub koji je morao drugačije voditi svoju sportsku politiku, ali ne samo nju. Mislim da klub takvog renomea, nije smio doći u ovakvu situaciju. Stvari su se morale rješavati na vrijeme.” govori za Avaz Meša koji ipak vjeruje da će Željezničar izaći i iz ove krize zbog svog “srca i inata”.

“Zajedno smo radili na projektu godinu i po, koji se nije ostvario na kraju” podsjetio je Meša na njegov angažman u pokušaju dovođenja u klub kao investitora bližeg člana porodice njegovog prijatelja, inače izuzetno uspjenog biznismena iz SAD-a.

Baždarević je imao ponudu da preuzme Željezničar u ovoj sezoni i kao trener, ali je odbio jer je u tom trenutku imao administrativne prepreke.

Nedavno se spominjao i kao mogući selektor Alžira, ali je na kraju izabran Vladimir Petković.

“Što se tiče Alžira, u igri je bio moj prijatelj Dado Petković Neka mu je sretno. Ja sam izgleda bio previše jeftin za njih. Rekao sam da ne želim razgovarati o novcu, ako je moj projekt i moja ličnost, sa kvalitetima i manama, ono što vi tražite – ja sam spreman. Imao sam dosta argumenata u moju korist. Znam skoro sve alžirske reprezentativce, u Francuskoj sam radio 14 punih sezona. Radio sam u Tunisu, arapskim zemljama. Poznajem mnoge igrače na ličnoj bazi, mnoge sam ja formirao. Bio sam ubijeđen da ću biti selektor, ali pobijedio je Dado.

Cijeli intervju za Dnevni Avaz pročitajte ovdje.

Vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar održat će se u ponedjeljak, 8. aprila.

Željezničar se devet kola prije kraja Premijer lige BiH nalazi u zoni ispadanja, ali i u rezultatskoj krizi.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16