Trener Abdulhakeem Al – Tuwaijri (45) koji je kratko zimus vodio Željezničar objavio je kraći rezime svoje trenerske karijere.

“Ljubav prema ovoj igri dovela me na mnoga mjesta – Englesku, Škotsku, Sjevernu Irsku – da dobijem najbolju edukaciju. Sve sa iskustvom koje je počelo u mom domaćem klubu Ettifaq preko Fudbalskog saveza Saudijske Arabije.” napisao je je Al – Tuwaijri.

“Dolazak u Španiju sa Saudijskim stipendijskim programom promijenio je moju karijeru – doesgao sam nove visine u Češkoj u Slaviji prag, i napokon u Bosni u FK Željezničar. Nova destinacija uvijek donosi sjajne izazove.” smatra saudijski trener.

U Željezničaru sa druge strane još nisu došli sebi od njegove epizode. U pet utakmica Željezničar je imao četiri poraza i jedan remi. Da stvar bude gora – dva poraza protiv direktnih konkurenata za opstanak.

Navijači ne krive toliko Al – Tuwairjia, koliko upravu kluba koja je tako anomnimnog i zalutalog trenera dovela na kormilo Grbavice.

“Riječ je o treneru sa jakim renomeom” rekao je tada između ostalog predsjednik kluba Jusuf Tanović.

Čini se da od izbora Samira Cerića na mjesto predsjednika kluba koji je na Grbavici obećao “Mbappea i druge najbolje igrače” u Željezničaru više i ne postoje kriteriji.

Sve se to vidi kroz rezultat, koji je prava tragedija, s obzirom na podršku koju ovaj klub ima. Klub koji je jedan od rijetkih bosanskohercegovačkih brandova koji ima simpatije u cijeloj našoj državi, a i šire.

Željezničar do kraja sezone ima devet kola da se izvuče iz zone ispadanja. Raspored pogledajte ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16