U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu danas je generalni sekretar Adnan Džemidžić ozvaničio saradnju sa novim selektorom ženske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Selverom Hodžićem, sa kojim je potpisan ugovor.

Ovaj mladi stručnjak je istakao da je ponosan što će sa klupe predvoditi nacionalni tim svoje zemlje:

“Dolazim ovdje jako motivisan, da sa srcem predstavljam svoju zemlju. S te strane ovo je velika stvar za mene i nastojaću da svojim radom doprinesem budućim uspjesima naše ženske „A“ reprezentacije. Veoma je važno da svi gledamo u istom pravcu i da budemo na istom putu. To je za mene osnova svega. Da imamo jedinstvo u timu, da se igračice bore jedna za drugu na terenu, da budu hrabre i da imaju dosta samopouzdanja“, kaže Hodžić i nastavlja:

“Već sam kontaktirao reprezentativke sa ciljem da ih odmah upoznam sa načinom na koji ćemo da radimo i vjerujem da ćemo sa dobrom energijom i zajedništvom moći da napravimo velike stvari.“

Selver Hodžić je rođen 12. oktobra 1978. godine u Brčkom.

Tokom igračke karijere od 1997. do 2013. godine kao defanzivac nastupao je za timove iz Švajcarske Zug 94, Luzern, Buochs, Baden, Thun, Neuchâtel Xamax, Lugano i Wohlen, a jednu sezonu je proveo u izraelskom klubu Bnei Yehuda.

Kao trener radio je u omladinskim kategorijama Luzerna, gdje se osim sa dječacima susreo i sa radom sa mladim fudbalerkama.

Vodio je seniorski tim SC Buochs i ženski tim FC Aarau, te je bio pomoćnik u stručnom štabu ženske „A“ reprezentacije Švajcarske sa kojom je učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2023. godine u Novom Zelandu.

Selektor je u četvrtak objavio spisak

Selektor Selver Hodžić poslao je pozive igračicama koje konkurišu za susrete protiv Portugala 5. aprila i Sjeverne Irske 9. aprila.

Na spisku su:

Jelena Gvozderac (ŽNK Emina), Envera Hasanbegović (SFK 2000 Sarajevo), Nikolina Todorić (ŽNK Iskra), Ena Šabanagić (Fomget GSK, Turska), Emma Veletanlić (Kolding IF, Danska), Melisa Hasanbegović (SC Braga, Portugal), Amela Kršo (SFK 2000 Sarajevo), Chloe Japić (University of Virginia, SAD), Gloria Slišković (FC Juventus, Italija), Selma Kapetanović (Al-Ula, S. Arabija), Marija Aleksić (Beşiktaş JK, Turska ), Marija Ana Milinković (FC Inter, Italija),

Una Rankić (ŽFK Leotar), Elma Smajić ( DVTK, Mađarska), Aida Hadžić (Trabzonspor, Turska), Emina Ekić (Melbourn City, Australija), Sydney Japić (University of Alabama, SAD), Mejrema Medić (ŽNK Osijek, Hrvatska), Ena Taslidža (FFC Turbine Potsdam, Njemačka), Selma Pajazetović (FC Dornbin Ladies, Austrija), Minela Gačanica (SFK 2000 Sarajevo), Maja Jelčić (FC Inter, Italija) i Milena Nikolić (FC Basel, Švajcarska).

(Reprezentacija.ba)