U petak i subotu odigrane su utakmice 24. kola Premijer lige BiH. Vidjeli smo 18 golova, odnosno tri po meču, a zabilježena je ukupna posjeta od 15.500 gledalaca.

Najviše gledalaca bilo je na Grbavici u duelu Želje i Veleža, 8.450, a na drugom mjestu je Banja Luka sa 5.000 gledalaca.

Nemanja Bilbija je najbolji strijelac Premijer lige BiH sa 17 golova. Dejan Vidić je na drugom mjestu sa jednim golom manje, a potom slijede Nermin Haskić sa 11 i Hamza Čataković sa deset golova.

Rezultati 24. kola

Igman je na svom terenu savladao Slogu Meridian sa 2:0. Golove su postigli Anel Hebibović i Stefan Denković. U Konjicu je bilo 600 gledalaca.

Sarajevo je protutnjalo Tuzlom i savladalo City sa 5:1. Tri gola djelo su Hamze Čatakovića, a po jedan su postigli Nemanja Anđušić i Eldar Mehmedović. Na Tušnju je bilo 700 navijača.

U derbi starih rivala Velež je savladao Želju na Grbavici sa 1:0, a jedini gol postigao je Dino Halilović. Meč na Grbavici je sa tribina pratilo 8.450 navijača.

U Ugljeviku pred 400 gledalaca Zvijezda i Široki Brijeg su odigrali sjajan meč. Na kraju su gostili slavili sa 3:2. Za Široki su golove postigli Luka Mamić, Mihael Kuprešak i Stephen Chinedu, a za domaće Dejan Ponjević i Godswill Vadze.

U derbiju kola Zrinjski je savladao Borac sa 2:1. Tarik Ramić i Tomislav Kiš su pogađali za Mostarce, a za domaće gol je postigao Maks Juraj Čelić. U Banjoj Luci je prisustvovali 5.000 navijača.

U posljednjem meču Posušje je slavilo u Gabeli sa 1:0. Gol odluke postigao je Gabrijel Boban, a na tribini ja zabilježena posjeta od 350 gledalaca.

Zrinjski smanjio zaostatak, Željo u zoni ispadanja

Zrinjski je trijumfom u Banjaluci smanjio zaostatak u odnosu na Borac na devet bodova. Do kraja je ostalo još devet kola, odnosno 27 bodova.

Željo je novim porazom pretposljednji na tabeli sa istim brojem bodova kao i Tuzla City koji je deseti.

U borbi za Europu, Velež je treći sa 42, Sloga je četvrta sa 38, a Sarajevo peto sa 37.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16