Reprezentacija Bosne i Hercegovine izgledno će naredne sezone imati pojačanje u Bundesligi. Uz Denisa Huseinbašića i Ermedina Demirovića, u eliti Njemačke mogla bi zaigrati još trojica Zmajeva.

Raduje nas to jer su igrači koji su kvalitet da igraju njemačku ligu uvijek bili nosioci uspjeha Zmajeva.

Nikola Vasilj (28) sa svojim St. Paulijem dominantno korača ka plasmanu u Bundesligu iz druge lige, popularne “cvajte”.

Vasilj i St. Pauli su prvi sa pet bodova prednosti nad Kielom, te čak 11 bodova prednosti nad Fortunom. Još je sedam kola u igri, ali kako igra St. Pauli, teško da je moguće da će ispustiti ovu priliku.

Tabaković vruća roba

Ipak od Vasilja je puno veća faca u “cvajti” trenutno Haris Tabaković (29). Tabaković je uz Tzolisa iz Fortune prvi strijelac lige.

Hertha neće u Bundesligu, ali Tabaković bi mogao. Klub je “lagan” na prodaji igrača, pa su samo ove sezone prodali devet igrača. Lukebakio je otišao u Sevillu za 10 miliona eura, a ono zanimljivije u Bundesligu su prodavali u Frankfurt, Mainz i Union Berlin. Bili su to transferi od oko 4 miliona eura u prosjeku.

Nema skauta ili agenta koji u ovom trenutku nema zahtjev da nađe nekom klubu napadača. Oni su vruća roba i za Tabakovića će sigurno biti interesa. Harisa je Hertha platila 500.000 eura i sigurno neće čekati da “zatrokira” pa da rade izlazni transfer. On bi mogao biti jedan od boljih poslova za klub u ovoj godini.

Hadžikadunić i HSV ne odustaju

Dennis Hadžikadunić (25) sa HSV čeka izuzetno zanimljivo proljeće. Trenutno su na bod od trećeg mjesta koje vodi u doigravanje za Bundesligu. Za vratom im diše i Hannover, pa motiva za svaku utakmicu neće nedostajati.

Raspored i tabelu njemačke druge lige pogledajte ispod.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16