Navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine sve su nezadovoljniji. Nesretnim porazom od Ukrajine, izgubljena je i posljednja šansa da se “Zmajevi” ove godine nađu na Evropskom prvenstvu, a ništa bolje rezultate ne bilježe ni omladinske selekcije.

Za to navijači krivce pronalaze u samom vrhu Saveza, tačnije u predsjedniku Vici Zeljkoviću i njegovim saradnicima, koje gotovo na svakoj utakmici pozivaju da podnesu ostavke.

Poruke s tribina prenijele su se i na ulice glavnog grada. Prethodne večeri tako su na više lokacija u Sarajevu polijepljeni plakati upućeni ljudima za koje su “počinioci” uvjereni da sudjeluju u uništavanju fudbala u Bosni i Hercegovini.

Uz fotografije svakog od njih stoji i poruka: “Domaći izdajnik, Republike Srpske podanik. U uništavanju bh. fudbala Vicin glavni saradnik”.

Među prozvanim je i član Izvršnog odbora N/FSBiH Fuad Čolpa koji u kratkom razgovoru za Reprezentacija.ba portal nije skrivao ogorčenje.

– Nije to bilo samo na ulicama, hajka se vodi i na društvenim mrežama. Sve ću prijaviti MUP-u, otprilike znam ko stoji iza svega toga, tako da zbog istrage najbolje je da ne govorim više o tome, kazao nam je Čolpa i dodao kako se ne osjeća krivim za neuspjeh reprezentacije.

– Znate da sam u organima Fudbalskog saveza, kako državnog, tako i kantonalnog. Nastojim uvijek raditi svoj posao savjesno i pošteno. Ne osjećam se uopšte krivim.

Štaviše, Čolpa je uvjeren kako za reprezentaciju tek dolaze bolji dani.

– Vidjeli ste posljednju utakmicu protiv Ukrajine. Igrali smo odlično. Dvije nesmotrene greške u zadnjih pet minuta su nas, nažalost, koštale. Ali, jedna reprezentacija koja je kritikovana od mnogih pokazala je da ima kvalitet i da u budućnosti možemo očekivati dobre stvari, zaključio je Čolpa.

Inače, jučer je održana i redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza kantona Sarajevo na čijem je čelu upravo Čolpa koji je potvrdio da su sve tačke usvojene i da su po prvi put godinu završili u plusu od 37.000 KM.  

(Reprezentacija.ba)