Bivši selektor BiH Mehmed Baždarević (63) bio je gost podcasta Dribler kod poznatog sportskog komentatora Marjana Mijajlovića.

Baždarević je govorio o reprezentaciji BiH, baražu protiv Ukrajine, a u jednom dijelu razgovora osvrnuo se i na navijače BiH.

Popularni Meša smatra naši navijači trebaju pružati još više podrške igračima, a da nakon završetka utakmice izraze svoje nezadovoljstvo prema čelnicima Saveza.

“Ako dođeš na utakmicu, onda, je*o ga ti, šta ćeš dolaziti na utakmicu ako si protiv Saveza. Ja sam imao to malo kad smo igrali, tad je bio onaj atentat u Parizu, više su skandirali da ne kažem koju zemlju nego našu. Onda sam ja rekao: ‘Stanite ljudi, jeste li vi došli navijati za Bosnu i Hercegovinu ili da tražite nekakva politička prava?’

Maki, ja sam otišao daleko, ja sam idealista. Ja to vidim sportski i ljudski. Navijači su morali potrošiti više energije, da guramo tu ekipu, da im damo tu snagu. Kada se završi utakmica, onda ganjajte Savez. Idite, pravite mitinge, mirne mitinge i demonstracije”, poručio je Baždarević.

Podsjetimo, Baždarević je na prvom trening Zmajeva pred duel sa Ukrajinom boravio na Grbavici i srdrčano se pozdravio sa selektorom Savom Miloševićem (50).

Spomenimo da je Baždarević od februara 2021. godine bez posla.

Posljednji angažman imao je u francuskom Guingampu.

(Reprezentacija.ba)