U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas igra utakmicu petog kola Kvalifikacija za EURO protiv domaće Slovenije.

U dosadašnjem dijelu Kvalifikacija, BiH ima tri boda. Jedinu pobjedu imali su protiv Kipra u gostima, a poraze su ubilježili na svom terenu od Slovenije 1:2 i Francuske 1:2. U gostima su izgubili od Austrije 2:0.

Slovenija nakon četiri kola ima devet bodova. Pobijedili su Austriju, Kipar i našu selekciju, dok su poraženi od Francuza.

Domaći su blagi favoriti. Kladionica MaxBet na dan utakmice nudi kvotu 1.98 na pobjedu Slovenije. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

(Tekst sadrži promovisani sadržaj. Kladite se odgovorno! Klađenje je zabranjeno za osobe mlađe od 18 godina)

Eventualna pobjeda mladih Zmajeva vratila bi ih u borbu za drugo mjesto.

Golovi:
BiH: 4:7 (daje 1 po utakmici; prima 1,75 po utakmici)
Slovenija: 6:5 (daju 1,50 po utakmici; prima 1,25 po utakmici)

Kartoni:
BiH: 3,25 žuta kartona po utakmici, bez crvenih kartona
Slovenija: 2 žuta kartona po utakmici, 1 crveni karton

Sudija Elchin Masiyev daje 4,10 kartona po utakmici.

Spisak U21 BiH:

Muhamed Šahinović (RKS Rakow), Nikola Milićević (Stupčanica), Tarik Muharemović (Juventus), Nermin Mujkić (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt), Filip Račić (GOŠK), Harun Hadžibeganović (Sloboda), Filip Ilić (Nuremberg), Nail Omerović (Osijek), Milorad Stajić (Radnički Niš), Matej Šakota (Slaven Belupo), Madžid Šošić (Radomlje), Eldar Mehmedović (Sarajevo), Harun Karić (Željezničar), David Vuković (Borac), Luka Božičković (Sloga Doboj), Vinko Rozić (Posušje), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija), Aleksej Golijanin (BFC Daugavpils), Franko Sabljić (Zrinjski).

Selektor Igor Janković:

„Vjerujem da nas čeka izuzetno zahtjevna utakmica, ali pozitivan rezultat bi nas zadržao u igri. Međutim, pred nama je izuzetno kvalitetan protivnik koji je već osvojio 9 bodova kao i Francuska, što znači da neće biti lako. Posebno imajući u vidu sve što smo prošli u prethodnom periodu, sa mnogim promjenama u timu. Ipak, naši momci su izuzetno predani i profesionalni u ispunjavanju svojih obaveza. Željni su dokazivanja i očekujemo da ćemo postići dobar rezultat koji će nas i dalje držati u igri za plasman na veliko takmičenje. Sigurni smo da ćemo dati sve od sebe i obećavamo kvalitetnu igru. Nadam se da ćemo imati razloga za slavlje nakon utakmice.“

Meč Slovenija – Bosna i Hercegovina na programu je u 18:00 sati na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti.

(Reprezentacija.ba)