BiH je u Zenici u polufinalu baraža za EURO poražena od Ukrajine sa 1:2 i ostala bez plasmana na prvenstvo.

Selektor Ukrajine Serhiy Rebrov je govorio na zvaničnoj press konferenciji.

Večeras smo igrali protiv jako dobre ekipe koja je promijenila svoju formaciju. Bili smo spremni za to, ali je odbrana BiH bila veoma dobra sve dok nismo zabili prvi gol. Dobar potez je bio što smo uveli još jednog napadača. Očekivali smo ovakvu utakmicu. BiH je bila veoma težak protivnik za nas“, rekao je Rebrov i dodao:

“Ne mislim da je Bosna pobijedila samu sebe. Naši igrači u napadu su napravili razliku i kada je promijenjena formacija BiH mi smo to iskoristili. Naši igrači su željeli pobjedu i napadali koliko god su mogli. Vaš selektor je promijenio formaciju i možda je to bio problem. U posljednjih 15 minuta smo kreirali šanse i napadali te zabili golove za pobjedu.”

Rebrov je poručio i da su njegovi izabranici imali dodatni motiv zbog rata u njegovoj državi.

“Rekao sam igračima da se nadam da će donijeti neki poklon našem narodu koji će biti sretan i zadovoljan tako na nekoliko sati. Prošle noći je palo 330 raketa na naše gradove. Svaki dan rakete dolaze. Naša misija ovdje je bila da pokažemo da smo još uvijek živi i da se još uvijek borimo protiv Rusa i da trebamo podršku Europe. Mislim da ova utakmica pokazuje naš karakter i naše mjesto.”

Ukrajinci će 26. marta igrati protiv Islanda finale baraža za plasman na EURO.

Naša reprezentacija će isti dan na Grbavici odigrati prijateljski duel protiv Izraela.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16