Haris Duljević (30) potpisao je danas ugovor do kraja iduće sezone sa Fudbalskim klubom Sarajevo čime je ozvaničen povratak bordo miljenika na Koševo.

Duljević je još od jula prošle godine bez kluba.

“Duljević nije stranac u našem klubu, jer je ranije pokazao nevjerovatan talenat i borbenost na terenu. Sada, nakon skoro sedam godina, vratio se da ojača našu ekipu i nastavi putovanje sa nama.

Sa zadovoljstvom mogu poželjeti službeno dobrodošlicu Harisu Duljeviću nazad u Fudbalski klub Sarajevo. Ovaj transfer bio je planiran već duže vrijeme, a sada su se konačno uslovi uskladili da se to i realizuje. Haris je poznato lice sa dubokim razumijevanjem vrijednosti našeg kluba. Njegov povratak označava uzbudljivo novo poglavlje za nas i spremni smo za nove izazove. Vjerujemo u njegove sposobnosti i sigurni smo da će dati značajan doprinos uspjehu našeg tima – izjavio je sportski direktor, Senijad Ibričić.

U Bordo dresu Haris je skupio 97 nastupa, postigao 11 golova i upisao 22 asistencije. Sa klubom je osvojio i titulu u sezoni 2014/2015.” naveli su iz FK Sarajevo.

Duljević je iz Sarajeva otišao 2017. godine. Igrao je u Dynamo Dresdenu, francuskom Nimesu i Hansi Rostock, ali svugdje je olako gubio status standardnog prvotimca, pa i rezerve.

Dolazak u klub u kojem se osjeća kao kod kuće možda mu pomogne vratiti formu. I Sarajevu definitivno treba pomoć u borbu za Europu, a možda i opstanak ako kazna za prekid utakmice protiv Borca bude najradikalnija – 12 oduzetih bodova.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16