Sutra je na rasporedu utakmica polufinala baraža za odlazan na EURO između BiH i Ukrajine kojoj kladionice daju određenu prednost.

Kladionice očekivano daju prednost Ukrajini, ali možda i ne toliku koliko se očekivalo s obzirom na rezultate u posljednjih godinu dana.

Prije nekoliko dana kvota na Ukrajinu je najčešće bila od 2.03 do 2.10, a danas je najčešće 2.00. Što govori da kladionice daju Ukrajini nešto manju šansu nego ranije.

(Tekst sadrži promovisani sadržaj. Kladite se odgovorno! Klađenje je zabranjeno za osobe mlađe od 18 godina)

Zmajevi su obavili dva treninga na Grbavici gdje će trenirati i večeras. Tako da će naša reprezentacija dočekati meč bez treninga na Bilinom polju što nije čest slučaj u Europi.

Utakmicu su danas na press konferenciji najavili selektor Savo Milošević i kapiten Edin Džeko.

“Više puta sam ponovio. Da ne vjerujem da možemo ostvariti rezultat ne bih bio ovdje. Tako razmišljaju i momci. Pogotovo Edin koji je tu dugo, ne bi bio tu da ne vjeruje da možemo. Svjesni smo da je to težak zadatak, svjesni smo šta moramo da uradimo. Rekao sam znam da možemo, ekipa ima dovoljno kvaliteta. Na nama je da to pokažemo na terenu, ne zanima me protivnik poslije ove utakmice, samo je sutra fokus”, kazao je selektor Milošević.

“Ja nekako imam osjećaj da je ovo prvi put da se ništa ne očekuje. Barem što se tiče baraža. Ovo je već peti, zar jeste? Kada dođete do tog baraža, to je možda i najbrži put do velikog takmičenja s obzirom da imate jednu ili dvije utakmice što je mnogo lakše nego u deset utakmica izboriti Evropsko i svjetsko prvenstvo. Šansa je tu, nismo imali dobre kvalifikacije, a ako ćemo gledati po tome Ukrajinci su favoriti, ali mi ćemo pokazati koliko želimo doći do pobjede”, rekao je Edin Džeko.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom od 20:45 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16