U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 20. do 26. marta igrati u Norveškoj Elitnu rundu kvalifikacija za EURO.

Naši kadeti će za protivnike domaćina Norvešku, Izrael te Crnu Goru.

BiH u srijedu od 20,00 sati na Odd Stadion u Skienu igra protiv Izraela, a trener u stručnom štabu naše selekcije Amir Spahić je govorio za FS BiH.

“Prije svega želimo izraziti duboku zahvalnost NS/FS BIH na pružanju izvanrednih uslova za rad, što ova selekcija uvijek ima. Grupa u kojoj se nalazimo je dosta izjednačena, gdje svaka ekipa vidi svoju priliku za napredovanje.

S obzirom na to da se na Europsko prvenstvo U19 plasira samo osam ekipa, svjesni smo izazova koji stoje pred nama u kvalifikacijama. Ponosni smo na kvalitet igrača u našem timu i njihovu odlučnost da ostvare plasman na EURO, te da dostojanstveno predstavljaju našu državu“, kazao je Spahić i dodao:

“Atmosfera među igračima je izvrsna, a radujemo se što smo svi zdravi i spremni za izazove koji nas očekuju. Svjesni smo da su pred nama teške i zahtjevne utakmice u Norveškoj.

Tu bi i jedan gol mogao odlučiti ko će se kvalifikovati na EURO. Spremni smo dati sve od sebe i boriti se do posljednjeg trenutka kako bismo ostvarili naše ciljeve.“

Raspored utakmica:

Bosna i Hercegovina – Izrael, 20. mart 2024. 19:00h, Odd Stadion, Skien

Norveška – Bosna i Hercegovina, 23. mart 2024. 15:00h, Odd Stadion, Skien

Crna Gora – Bosna i Hercegovina, 26. mart 2024. 19:00h, Kjølnes, Porsgrunn

Plasman na EURO izborit će pobjednik grupe.

Spisak selektora Orlovića

Selektor Dubravko Orlović za naredne utakmice računa na sljedeće igrače:

Arman Šutković (NK GOŠK Gabela), Faris Mehić (FK Sarajevo), Kenan Muharemović (AKA Wolfsberger AC), Marsel Zrnić (Diósgyőri), Senad Mustafić (SK Sturm Graz), Nidal Čelik (FK Sarajevo),

Amir Duraković (HŠK Zrinjski, Mostar), Marko Kozina (HŠK Zrinjski), Dženan Puce (FK Velež), Ajdin Beganović (FK Sloboda), Amar Zahirović (NK Osijek), Niko Kovač (Eintracht Frankfurt), Antoni Bajkuša (NK Široki Brijeg), Muamer Hamzić (NK Čelik),

Hamza Ljukovac (Istanbul Basaksehir), David Čamber (HNK Rijeka), Muhamed Bejdić (KSV Hessen Kassel), Stefan Marčetić (FK Borac), Petar Samardžija (FK BSK), Matej Stojčić (FK Borac).