U vikendu iza nas odigrano je 23. kolo Premijer lige BiH.

Na svih šest utakmica vidjeli smo šest pobjeda domaćina. Ukupno je postignuto 17 golova, a zabilježena je posjeta od 17.700. U prosjeku 2.950 po meču.

Sloga Meridian je savladala Tuzla City sa 3:1. Dva gola za Slogu postigao je Dejan Vidić, a jedan Srđan Grabež. Za goste je pogodio Irfan Hadžić. Susret u Modriči je pratilo 400 gledalaca.

Zrinjski je pobijedio Želju sa 2:0. Nardin Mulahusejnović i Mario Ćuže su bili strijelci za domaće, a na stadionu je zabilježena posjeta od 1.500 gledalaca.

Sarajevo je visokim rezultatom savladalo GOŠK sa 4:0. Dva gola djelo su Amara Beganovića, a po jedan su postigli Ajdin Hasić i Hamza Čataković. Na Koševu je uprkos lošem vremenu bilo 4.300 gledalaca.

U hercegovačkom derbiju, Posušje je bilo bolje od Širokog Brijega sa 1:0. Na Mokrom docu je bilo 5.000 gledalaca, a gol odluke postigao je Leonardo Petrović.

Borac je rutinski pobijedio Zvijezdu 09 sa 3:1. David Vuković, Zoran Kvržić i Vasilije Terzić su se upisali u listu strijelaca za Borac, dok je za Zvijezdu pogodio Vadze. U Banjaluci je bilo 4.000 navijača.

U posljednjem meču Velež je savladao Igman sa 2:0. Na stadionu Rođeni bilo je 2.500 gledalaca, a golove su postigli Nermin Haskić i Ante Hrkač.

Bilbija prvi strijelac

Željezničar u fokusu, Borac siguran

Slijedi reprezentativna pauza, a onda vrlo zanimljivo proljeće – posebno u borbi za opastanak.

Dok je Borac siguran koliko može biti u titulu prvaka, na dnu tabele tijesno stoje GOŠK, Tuzla, Željezničar i Igman.

Sve bi dodatno moglo zakomplikovati ukoliko FS BiH drakonski prema pravilniku kazni Sarajevo do čak oduzimanja 12 bodova.

Glavna tema će biti – može li se desiti da FK Željezničar ispadne iz lige. Imaju težak raspored i sigurno da neće biti lako.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16