Prošlog mjeseca Rusmir Cviko je proglašen trenerom mjeseca u Saudijskoj Arabiji, ali kako ide, laskavu titulu će vjerovatno dobiti kao najbolji u sezoni.

Gotovo iz kola u kolo Cviko niže pobjede. S oskudnim budžetom kakav njegov Al-Orobah ima niko uoči sezone nije ni predviđao da će se ovaj tim danas nalaziti u samom vrhu tabele, a da rezultati nisu slučajnost dokazao je bh. stručnjak i sinoć kada je u gostima pobijedio prvoplasirani Al-Qadsiah sa 3:1.

Cvikin tim je poveo u 13. minuti preko Hebaja, a minimalna prednost bila je na snazi sve do samog finiša utakmica kada je uslijedila prava golijada.

Al-Zubaidi i Al Dossari u 85. i 90. minuti povećali su na 3:0, da bi u nadoknadi utješni gol za domaće postigao Diagne, bivši igrač Galatasarayja, West Bromwich Albiona…

Džentlmenski je Cviki na pobjedi čestitao i trener Al-Qadsiaha Michel, nekadašnji as Real Madrida, koji je prije dolaska u Saudijsku Arabiju vodio klubove poput Seville, Olympiakosa, Marseillea, Getafea.

S ovom pobjedom je Al-Orobah dodatno učvrstio drugu poziciju koja vodi u elitni rang. Nema sumnje da bi eventualni plasman dodatno podigao Cvikin rejting.

(Reprezentacija.ba)