BH Fanaticosi i veterani BiH će 21. marta 15,00 sati u Areni Zenica odigrati humanitarni meč u organizaciji Pomozi.ba.

Fudbalski savez BiH je podržao inicijativu udruženje Pomozi.ba te odlučio da ovom udruženju donira 5.000 KM.

“Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine odlučio je podržati humanitarnu inicijativu udruženja ‘pomozi.ba’ koje organizuje humanitarnu utakmicu pod nazivom ‘BHF i Legende BH fudbala’.

Komitet za hitnost NS/FS BiH donio je odluku kojom će se ovom udruženju donirati finansijska sredstva u iznosu od 5.000 KM.

Ovim gestom, NS/FS BiH kao društveno odgovorna organizacija pokazuje svoju posvećenost u podršci humanitarnim akcijama. Utakmica, koja će biti odigrana 21.03.2024. godine u Zenici, okupiće bivše reprezentativce Bosne i Hercegovine, koji će ponovo istrčati na teren s ciljem pomoći najugroženijim članovima društva.

NS/FS BiH će bivšim reprezentativcima koji će nastupiti u utakmici dodijeliti po dvije VIP ulaznice za meč baraža za EURO 2024 Bosna i Hercegovina-Ukrajina, kao simboličan znak zahvalnosti za njihov doprinos i podršku ovoj humanitarnoj inicijativi, a za koje mogu prijaviti putem mail adrese info_nsbih@nsbih.ba

NS/FS BiH sve ljubitelje fudbala da dođu na utakmicu ‘BHF i Legende BH fudbala’ i time pokažu svoju solidarnost prema svim onim kojim je pomoć najpotrebnija”, poručuju iz FS BiH.

Podsjetimo, isti dan (21. mart) BiH će od 20,45 sati u Zenici igrati polufinale baraža za EURO protiv Ukrajine.

Pobjednik tog meča će 26. marta na svom terenu igrati finale protiv Izraela ili Islanda.

Ako se plasira na EURO, BiH će igrati u grupi sa Belgijom, Rumunijom te Slovačkom.

(Reprezentacija.ba)