Nema sumnje da Savo Milošević razmišlja o tome da u reprezentaciju vrati iskusnog Ermina Bičakčića (34).

Nije ostalo mnogo vremena do utakmice protiv Ukrajine u kojoj selektor našeg nacionalnog tima na raspolaganju neće imati Renata Gojkovića koji će odraditi suspenziju, a zbog povrede dolazak na okupljanje je otkazao i Baselov Adrian Leon Barišić.

Upravo zbog toga će Milošević biti primoran da uputi naknadni poziv. Nekoliko je potencijalnih rješenja, pominju se Adnan Kovačević, zatim Nermin Zolotić, konstantan u Rusiji je i Jasmin Čeliković, međutim na veliko iznenađenje mogao bi se vratiti upravo Ermin Bičakčić čije bi iskustvo u ovako važnoj utakmici moglo biti od velikog značaja.

Je li bilo kontakta, pitali smo upravo Bičakčića koji se za Reprezentacija.ba portal javio iz Njemačke. 

– Ne, nije bilo kontakta sa selektorom niti sa bilo kim iz Saveza, tako da… Zašto nisam u reprezentaciji, nije pitanje za mene. Svoju zemlju uvijek nosim u srcu i želim sve najbolje momcima u baražu – kratko nam je kazao Bičakčić.

Pomalo je, mora se priznati, razočaravajuće što se Bičakčić kao opcija spominje tek u ovoj situaciji, imajući u vidu njegov raniji doprinos u dresu Bosne i Hercegovine i partije koje danas pruža u ‘Zweiti’ nakon teške povrede zbog koje je bio i upitan nastavak karijere.

Svoj kvalitet je ponovo potvrdio. Trenutno je jedan od najbolje ocijenjenih igrača Eintrachta iz Braunschweiga za koji je u 15 utakmica zabio i tri pogotka.

Podsjetimo, posljednji put Bičakčić je za reprezentaciju nastupio u septembru 2020. protiv Poljske.

(Reprezentacija.ba)