Drama na Koševu. Tim riječima može se opisati ono što se vidjelo večeras u revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca koja je prekinuta u nadoknadi nakon što su domaći napustili teren ogorčeni suđenjem Matea Muse.

– Slika govori više od riječi, s kim igramo i s kim se borimo. Nema smisla, bio je komentar stratega Sarajeva Simona Rožmana kojeg su kamere uhvatile kako poslije utakmice razgovara sa Ismirom Mirvićem koji je također bio bijesan, a napetnosti nije nedostajalo ni na tribinama najvećeg bh. stadiona.

Navodno se ponajbolji igrač Borca Srđan Grahovac, kojeg ovaj put nije bilo u protokolu zbog povrede, sukobio u svečanoj loži sa nekoliko domaćih pristalica poslije čega su morale intervenisati i specijalne jedinice MUP-a KS. Ovaj bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine tvrdi drugačije.

– Vidim da pišu pojedini mediji kako sam se sukobio sa nekim. To nije tačno. Nas deset je sjedilo u loži i gledalo utakmicu, čak smo zajedno, opušteno, komentarisali je sa nekolicinom navijača Sarajeva. Prekidom utakmice i izlaskom svih igrača sa terena, publika se okrenula prema nama i iz nezadovoljstva počela da nas vrijeđa verbalno. Niko riječ jednu nije uzvratio – kaže Grahovac za Reprezentacija.ba portal i dodaje:

– U tom momentu pripadnici specijalne policije su nas sklonili u jedan dio lože dok se ne smiri gužva i poslije toga su nas preko terena proveli u svlačionicu. Ovom prilikom im se zahvaljujem na profesionalnom i korektnom odnosu prema nama.

Sarajevo je, zanimljivo, Srđanov nesuđeni klub. Prije nego što je 2014. kao jedan od najboljih igrača lige iz Borca otišao u Rapid i kasnije napravio velike stvari u Austriji, trebao je završiti upravo na Koševu. Između klubova je bilo sve dogovoreno, čak mu je i otac bio za to da potpiše za Sarajevo, međutim na kraju je presudila želja da se oproba u inostranstvu gdje je igrao sve do prošlog ljeta kada se vratio tamo gdje je sve i počelo.

Zbog profesionalizma bio je cijenjen gdje god je igrao. Sa sobom u Banjaluku očito nije donio samo bečki novac već i manire. Osjetio je potrebu da iznese svoju stranu priče i smiri tenzije. 

(Reprezentacija.ba)