U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine će naredni meč u kvalifikacijama za EURO 2025. odigrati u gostima protiv selekcije Slovenije.

Utakmica je na programu 22. marta u 18:00 sati na stadionu Fazanerija u Murskoj Soboti. U dosadašnjem dijelu Kvalifikacija, BiH ima tri poraza i jednu pobjedu. Poraženi su od Slovenije, Austrije i Francuske, a savladali su Kipar.

Selektor Igor Janković je pozive uputio sljedećim igračima:

Muhamed Šahinović (RKS Rakow), Nikola Milićević (Stupčanica), Tarik Muharemović (Juventus), Nermin Mujkić (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Mladen Cvjetinović (Ingolstadt), Filip Račić (GOŠK), Harun Hadžibeganović (Sloboda), Filip Ilić (Nuremberg), Nail Omerović (Osijek), Milorad Stajić (Radnički Niš), Matej Šakota (Slaven Belupo), Madžid Šošić (Radomlje), Eldar Mehmedović (Sarajevo), Petar Sučić (Dinamo Zagreb), David Vuković (Borac), Luka Božičković (Sloga Doboj), Vinko Rozić (Posušje), Enver Kulašin (Borac), Admir Bristrić (Olimpija), Aleksej Golijanin (BFC Daugavpils), Franko Sabljić (Zrinjski).

Janković je izjavio:

“Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Slovenija je u kvalifikacijama pokazala da ima talentovanu selekciju. Imaju deset igrača u inostranim klubovima što takođe na neki način govori o njihovom kvalitetu. Međutim, možemo reći da su nam ostali dužni, jer su nas pobijedili na Grbavici. Smatram da tad nismo zaslužili poraz jer smo igrali veoma dobro. Očekujem da odigramo što kvalitetnije jer bi nas pobjeda vratila u život i ostali bismo u igri da se kvalifikujemo na veliko takmičenje.“

Selektor je još dodao:

„Malo smo osvježili spisak, jer je nekoliko igrača promijenilo klubove i nisu bili standardni u posljednje vrijeme. Ujvereni smo da igrači koji su dobili poziv mogu odgovoriti zadatku i donijeti nam željeni rezultat. Činjenica da je Ivan Bašić prekomandovan u „A“ tim nam otežava stvari, ali najbitnije je da mladi reprezentativci prelaze u seniorsku selekciju. Siguran sam da će još igrača krenuti tim putem i u budućnosti nastupati za „A“ reprezentaciju naše zemlje.“

Igrači će se okupiti 17. marta u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

(Reprezentacija.ba)