Najbolju bosanskohercegovačku skijašicu Elvedinu Muzaferiju ugostio je danas ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda, saopšteno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Uz čestitku za iznimne rezultate koje je do sada ostvarila, ministar Magoda je Elvedini iskazao snažnu podršku za takmičenje završnice Svjetskog kupa koje je očekuje ovog mjeseca u Saalbachu.

“Ovo je prvi put da neko iz Bosne i Hercegovine ide u finale Svjetskog kupa. Hvala ti Elvedina što ispisuješ historiju bosankohercegovačkog skijanja. Tvoji impresivni rezultati nisu slučajni, oni su ishod tvoje upornosti i borbenosti.

Ovo je prilika da bolje pozicioniramo ovaj sport i obezbijedimo bolje uslove za bh. skijaše. Sa zadovoljstvom podržavamo tvoj izvrstan sportski put, a tako će biti i u nastavku tvoje skijaške karijere. Vrhunski sportisti poput tebe su inspiracija mladim sportistima širom BiH, ali i najbolji promotori naše zemlje”, naglasio je ministar Magoda.

Također se zahvalio predsjedniku Skijaškog saveza BiH Samiru Smajiću, njenom treneru, kao i cijelom timu na tome što su svojim rezultatima obradovali sve Bosnace i Hercegovce.

Uz želje za uspjeh na budućim takmičenjima, ministar Magoda je ovom prilikom Elvedini uručio i simbolične poklone, te još jednom poručio kako će resorno ministarstvo nastaviti finansijski podržavati našu najbolju skijašicu.

Podsjećanja radi, sjajna Elvedina Muzaferija će na završnici Svjetskog kupa u austrijskom Saalbachu (od 22. do 24. marta) nastupiti u spustu i superveleslalomu.

Elvedina je trenutno u ukupnom poretku Svjetskog kupa na 48. poziciji sa 151 bodom.

U spustu je na 23. poziciji sa 69 bodova, dok je u superveleslalomu na 23. mjestu sa 82 boda.

Foto: Vlada KS

(Reprezentacija.ba)