Pobjede Slobode, Širokog Brijega i Radnika

Danas su odigrana tri susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a najzanimljivije je bilo u Tuzli, gdje je Sloboda pobijedila Sarajevo rezultatom 2:1.

Krpić je u 24. minuti doveo Slobodu u vodstvo, da bi Zeba u 54. minuti iz slobodnog udarca udvostručio prednost Tuzlaka.

Sarajevo je do kraja utakmice uspjelo postići pogodak i to preko Okića, koji je u 83. minuti bio siguran sa bijele tačke.

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Krpić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović i Veselinović. Još je igrao Ahmetović.

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Kovačević, Duljević, Emerson, Al. Bekić, Benko, Barbarić, Bekić i Simeunović. Još su igrali Cesar, Harba i Okić.

Široki Brijeg je na svom terenu savladao Mladost Doboj Kakanj rezultatom 3:1. Dvostruki strijelac za domaće bio je Ivanković, jedan gol je dodao Krstanović, a Kobilica se upisao u strijelce u redovima Mladosti.

Ekipa Radničkog iz Lukavca poražena je od bijeljinskog Radnika rezultatom 0:2. Radniku su pobjedu donijeli Srećković i Obradović.

Od 18,00 sati u Banjoj Luci se igra posljednji četvrtfinali meč između Borca i Željezničara, a utakmicu će direktno prenositi FACE TV.

(Reprezentacija.ba)