Košarkaši BiH su u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2025 poraženi od Francuske sa 74:64.

Selektor naÅ¡e reprezentacije Adis Bećiragić govorio je nakon meÄa na zvaniÄnoj press konferenciji.

“Koliko god igrali dobro odbranu, tih deset skokova im je dalo Å¡ansu da imaju poene iz drugog napada. Po igri kojoj smo pokazali u prvom poluvremenu, mi smo izuzetno slabiji fiziÄki od njih. PotroÅ¡ili su nas, umjesto da bude deset razlike za nas, bilo je dva za njih.

Kada god smo uspjeli da organizujemo nismo naÅ¡li poziciju za koÅ¡. Mislio sam da ćemo bolje da Å¡utiramo za tri poena uz ovu atmosferu. Nisam pretpostavio da ćemo ovako loÅ¡e Å¡utirati. Stalno smo tražili tricu, koja nam je falila, ovo ostalo smo raÄunali”, kazao je selektor i dodao:

“Mi smo raÄunali na Robersona, koji će nam promijeniti ritam i pogoditi tri trojke. On je bio apsolutno spreman. MeÄ‘utim, kada je poÄeo igrati, zvao me i rekao da mu je koljeno nateklo. Zaboravili smo i da nam je falio kapiten. Å to se tiÄe budućnosti, morat ćemo raditi neke promjene. Ako to bude stranac, da to bude malo mlaÄ‘i i neko ko je fit naÅ¡oj ekipi.

Naravno da nije lako. Najvažnije je pogoditi karakter igraÄa, a ne da neko doÄ‘e, iskoristi naÅ¡ pasoÅ¡, bude dva prozora i ‘doviÄ‘enja-prijatno’. Prije svega, da naÄ‘emo igraÄa koji nam odgovara. Zaista je to veliki problem, nije jednostavno. Stoposto ćemo tražiti igraÄa, 85% to će biti jedinica, dobar ‘scorerâ€. Trenutno mislim da je u danaÅ¡njoj koÅ¡arci lakÅ¡e zakrpiti ispod koÅ¡a, nego da ne možeÅ¡ da organizujeÅ¡ igruâ€, naveo je Bećiragić.

BiH naredni meÄ igra protiv Hrvatske

NaÅ¡a reprezentacija Kvalifikacije nastavlja u novembru kada igra dvomeÄ sa Hrvatskom. Prvi susret igra se 21. novembra u Hrvatskoj, a tri dana poslije je duel u BiH.

Raspored utakmica:

21.11. Hrvatska – BiH

24.11. BiH – Hrvatska

21.02.2025. BiH – Kipar

24.02.2025. Francuska – BiH

(Reprezentacija.ba)