FK Sarajevo danas je predstavio idejni projekat rekonstrukcije stadiona Koševo, a potom se oglasio i prvi čovjek Bordo kluba, Ismir Mirvić.

“Želim se, prije svega, zahvaliti svim učesnicima radnog sastanka koji su podržali našu inicijativu za rekonstrukciju i modernizaciju Koševa. Ovo je velika stvar. Ostavit ćemo naslijeđe generacijama iza nas i ovo je prvi zajednički korak u tome.

Ja vjerujem da Sarajevo kao klub i kao brand nema limitacija. Historija je pisala svoje uspjehe i na to smo ponosni ali sigurno da u budućnosti možemo i hoćemo mnogo bolje”, napisao je Mirvić pa dodao:

“Svijetla smo tačka u Bosni i Hercegovini i sistemski polako postajemo baš ono što sam zamislio na početku. Dok većina ljudi odlazi iz Bosne i Hercegovine, mi vraćamo naše talente jer je baš Sarajevo najbolja mogućnost za razvoj njihove karijere u svijetu.

Mi smo dobar i adekvatan partner i lider smo u poslovnim praksama u bh. ligi. U idealnom svijetu, veliki uspjesi su ispred nas. Ne iza nas. Zato gledamo samo prema naprijed.

Danas nam je najpotrebnije zajedništvo. Modernizacija našeg doma koji je javno dobro je važan korak u ispunjavanju naše strategije, pravi izlog grada Sarajeva u svijetu i zato nam je i potrebna podrška svih nivoa vlasti”, kazao je Mirvić.

FK Sarajevo predstavio idejni projekat rekonstrukcije Koševa

Fudbalski klub Sarajevo danas je održao radni sastanak u Gradskoj vijećnici Sarajevo, na kojem je predstavio javnim institucijama idejni projekat djelomične rekonstrukcije, sanacije i dogradnje Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase kako bi se stadion doveo na UEFA 4 kategoriju.

“Shodno pravilniku UEFA-e za kategoriju 4, potrebno je izvršiti premještanje određenih prostorija na glavnu tribinu te izvršiti radove na natkrivanju dijela Istočne tribine. Također je potrebno ispuniti medijske zahtjeve, uključujući centralizaciju medijskog prostora, press zone i radnih prostora za predstavnike medija, postavljanje mix zone te osigurati uvjete za postavku određenog broja kamera za TV prijenos.

Osim toga, potrebno je zadovoljiti posebne zahtjeve za VIP tribinu, kreirati ugostiteljske objekte i sadržaje, poput pop-up zona na svakoj tribini, te poboljšati pristup osobama s invaliditetom kroz postavku rampi i liftova. Potrebno je osigurati dovoljan broj parking mjesta namijenjenih za svaku tribinu, uz dodatni broj sanitarnih prostorija i mnoge druge zahtjeve kako nalaže pravilnik.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16