NK TOŠK iz Tešnja potvrdio je da su započeti radovi na izgradnji novog pomoćnog terena.

“Sa velikom radošću i oduševljenjem NK TOŠK Tešanj obavještava javnost da su započeli radovi na izgradnji pomoćnog terena u Mekišu.

Nakon uspješno završenih imovinsko – pravnih odnosa, te dozvola za rad, započele su pripreme za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu.

Prvi korak u izgradnji ovog projekta jeste sječa šume, kako bi zemljište mogli pripremiti za narednu fazu radova.

Tokom narednog mjeseca (mart) očekujemo ulazak i prvih radnih mašina kako bi započeli sa zemljanim radovima, te pripremom podloge za izgradnju pomoćnog terena sa umjetnom travom u Mekišu”, stoji u današnjoj objavi TOŠK-a.

Porodica u Tešnju poklonila preko 200m2 zemlje klubu da pravi teren

Dio zemlje za pomoćni teren su kupili, a ono što je zanimljivo, dio zemlje im je poklonila jedna tešanjska porodica. I to ne malo – čak 217 kvadratnih metara u Mekišu pored Tešnja.

“Zahvaljujemo se porodici Muslić koja je donirala 217 m2 za izgradnju pomoćnog terena u Mekišu”, objavili su iz TOŠK-a.

Dženan Hošić novi trener, stigli Šehić i Gasal

Tokom zimske pauze TOŠK je za novog trenera imenovao Dženana Hošića, bivšeg trenera Goražda, Olimpika, Zvijezde 09, Simm Baua i Famosa.

Pored Hošića, u tim iz Tešnja su stigla su dva velika pojačanja iz Želje, Hamza Gasal i Benjamin Šehić, Također su došli Miloš Borovčanin, vratio se Faver Ramirez, Obrad Starčević, Lazar Kulić, Ajdin Mujkić, Tarik Jašarević i Faris Delibašić.

TOŠK je prvi dio sezone završio 14. mjestu sa istim brojem bodova kao i posljednja Mladost DK. U prvom kolu nastavka dočekuju Budućnost.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16