Sjajna bh. skijašica, Elvedina Muzaferija (24), dobila je diplomatski pasoš BiH.

“Put za Oslo uz diplomatski pasoš je dosta lakši”, objavila je Muzaferija, te se zahvalila ministru Dini Konakoviću.

Elvedina se tako “pridružila” Lani Pudar, Amelu Tuki, Miralemu Pjaniću koji su ranije dobijali diplomatske pasoše koji ubrzavaju procese i sama putovanja.

Elvedina Muzaferija je za vikend trebala skijati u talijanskom Val di Fassiju, ali su utrke otkazane zbog lošeg vremena.

“Razočarani smo jer otkazivanje ovih utrka definitivno otežava naš posao kvalifikacija za finale u Super-G disciplini. Razumijemo i da je skijanje takav sport i da ne možemo ništa promijeniti. Istina je i da su organizatori dali sve od sebe da pripreme stazu, ali ona se nije mogla dovesti na nivo da bude sigurna i ista za sve takmičarke”, navodi se iz bosanskohercegovačkog tima uz poruku:

“Naravno da još uvijek ima šanse da se jedan Super-G premjesti u Kvitfjell, što bi većina takmičarki i htjela. Čak i ako se to ne desi, Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj Super-G utrci u Norveškoj, i uz malo sreće kvalifikovati se finale discipline u Saalbachu”.

Podsjetimo, Muzaferija je u drugom dijelu sezone ušla u sjajnu formu i prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu.

U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu. U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto i ima izgledne šanse za konačni plasman u najboljih 25 u obje discipline.

(Reprezentacija.ba)