KoÅ¡arkaÅ¡i BiH i Francuske veÄeras u rasprodatom tuzlanskom Mejdanu od 19,00 sati igraju duel drugog kola grupe E kvalifikacija za Eurobasket.

Oba tima su u u prvom kolu ostvarila pobjede.

BiH je kao gost deklasirala Kipar sa 99:66, dok je Francuska na svom terenu bila bolja od Hrvatske rezultatom 73:61.

Francuzi su veliki favoriti. Kladionica MeridianBet daje kvotu 1.25 na pobjedu gostiju. Ostale kvote sa ovog meÄa možete vidjeti ovdje.

BiH je trenutno na 40. mjestu na FIBA rang listi, dok su Francuzi deveti.

KoÅ¡arkaÅ¡i BiH u zadnjih pet zvaniÄnih utakmica imaju tri pobjede i dva poraza. Francuska je u posljednjih pet meÄeva ostvarila Äetiri trijumfa te jednom izgubila.

Selekcije BiH i Francuske su 2022. godine odigrale su tri utakmice.

BiH je u okviru kvalifikacija za SP pobijedila nakon produžetka Francuze rezultatom 96:90.

Zatim su Francuzi na Eurobasketu bili bolji od BiH sa 81:68, a onda su u revanš duelu kvalifikacija za SP ubjedljivo slavili protiv Zmajeva rezultatom 92:56.

BiH ima Äetiri vezane pobjede na svom terenu.

Selektor BiH Adis Bećiragić:

“Kao Å¡to znate, utakmica protiv Kipra je zavrÅ¡ila zadovoljavajućim rezultatom. Sad se okrećemo velikom protivniku. Francuska dolazi u izuzetno jakom sastavu, s velikim brojem kvalitetnih igraÄa, koji mogu da rijeÅ¡e utakmicu i postignu veliki broj poena. Mi smo fiziÄki i psihiÄki spremni, imamo ogromnu motivaciju i želju da igramo dobro pred naÅ¡om publikom.

Nadamo se dobroj utakmici i, naravno, pobjedi. Znamo dobre strane naÅ¡eg protivnika, ali i loÅ¡e, koje ćemo pokuÅ¡ati da iskoristimo. Igrat ćemo onako kako priliÄni naÅ¡em rosteru i s namjerom da vlastite prednosti izbacimo u prvi plan. Igrati će isti sastav kao i protiv Kipraâ€.

Bećiragić za veÄeraÅ¡nji meÄ raÄuna na sljedeće igraÄe:

Edin Atić, Džanan Musa, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenan KamenjaÅ¡, Adin Vrabac, Ismet Sejfić, Amsal Delalić, NjegoÅ¡ SikiraÅ¡, Vojin Ilić, Markus LonÄar i Ibrahim Durmo.

MeÄ iz Tuzle direktno prenosi kanal Sport Klub.

Cijelu ponudu kladionice MeridianBet za 26. februar pogledajte ovdje.