U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u petak u Zenici, javlja zvanična stranica FS BiH.

Nakon meča ženske A reprezentacije sa Švedskom, teren je osposobljen za trening juniora, prvi u sklopu priprema za prijateljski dvomeč sa Sjevernom Makedonijom.

Trener u stručnom štabu U19 selekcije, Zoran Dragišić je izjavio:

“Želim da pohvalim ove mlade momke koji su izborili plasman u elitni krug. Slijede nam utakmice sa Sjevernom Makedonijom koja je ozbiljan protivni. Ovaj meč će nam poslužiti da otklonimo neke dileme i odradimo sitna uigravanja koja su potrebna za takmičenje koje je pred nama.

Na poziv selektora su se uglavnom odazvali svi igrači, oni koji nisu opravdano su odsutni. Na ovom treningu vidio sam puno truda i predanosti od svih igrača. Radili smo na detaljima i vježbali strategiju koju želimo primijeniti u sljedećoj utakmici.

Važno je nastaviti raditi naporno kako bismo održali formu i poboljšali se kao ekipa. Svi smo fokusirani na naš cilj i vjerujem da ćemo biti spremni za izazove koji su pred nama. “

U19 reprezentacija Bosne i Hercegovine će dva prijateljska meča protiv selekcije Sjeverne Makedonije odigrati u Skoplju 27.02. u 13,30 sati i 29.02. u 11,30 sati.

(Reprezentacija.ba)