Vezni fudbaler Željezničara Harun Karić govorio je za MeridianSportBH o svojoj karijeri, dolasku na Grbavicu te ponudama koje je imao.

Na početku razgovora je istakao da je od malih nogu zaljubljenik u fudbal.

“Od malih nogu sam zaljubljenik u sport, posebno u fudbal. Prve korake sam počeo u ŠK“Bambi“ i tu su me trenirali vrhunski stručnjaci kao što su Adnan Osmanhodžić, Gradimir Crnogorac, Enes Mešanović i tako dalje. Mogu reći da sam stvarno puno naučio u tom periodu i taj dio života je jako važan za mene, kao i za svu djecu predškolskog i školskog uzrasta.

U Školi fudbala Bambi proveo sam sedam godina i nakon toga sam dobio ponudi iz Zvijezde 09, tačnije akadamije. Tu je počeo moj tinejdžerski period života. Završio sam srednju školu i naučio sam dosta stvari kako o životu, tako i o sportu. Još uvijek pratim Zvijezdu 09 i kad god stignem pogledam njihovu utakmicu ili barem pratim rezultat. Žao mi je što se nalaze u ovoj situaciji, jer imaju zaista kvalitetnu ekipu i nadam se da će izboriti opstanak”.

Karić je otkrio da je zbog Želje odbio ponude Zrinjskog i Sarajeva.

“Nakon što sam raskinuo ugovor sa Lokomotivom kao i svaki igrač želio sam igrati. Imao sam dosta ponuda u Premijer ligi BiH od Zrinjskog, Sarajeva, dva kluba iz Slovenije… Mislim da sam na kraju izabrao pravu opciju, a to je Željezničar. Mogu reći da je sjajna atmosfera, svi su me prihvatili na najbolji mogući način kada sam došao.

Neke igrače sam još od prije poznavao, neke sam tek sad upoznao i svi mi pomažu. Mislim da ako ovako nastavimo da ćemo uspjeti u zacrtanom cilju. Jednostavno, Željo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i tu nema nikakve dileme. Ja od trinaeste godine pratim ovaj klub. Rođeni sam Tuzlak i u mom kraju se priča o Želji, prate se utakmice i imao sam želju da stanem pred ovolikim brojem ljudi koji vole ovaj klub i ta želja mi se ostvarila”, govori mladi Zmaj za MeridanSportBH.

Harun je proteklog vikenda debitovao na Grbavici za Želju protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog.

“Upisati debi na Grbavici je zaista nešto neopisivo. Ko god stane na stadion Grbavica ne može opisati taj osjećaj. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svim navijačima koji su mi pružili podršku prije utakmice. Obećavam da ću se potruditi da svojom igrom donesem osmijeh na lice ljudima koji nas vole. Mislim da ako ovako nastavimo da smo na dobrom putu”.

Veznjak Plavih ističe da mu je životna želja da u A selekciji zaigra sa Džekom i Pjanićem.

“Pratio sam sve te igrače od malena. Edin Džeko, Miralem Pjanić i još puno dobrih igrača iz reprezentacije od kojih sam zaista puno naučio gledajući ih. Sve su to vrhunski igrači. Kako da ne, moja životna želja je da zaigram sa njima”.

Ostatak razgovora pročitajte OVDJE.