Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH dodatno je kaznila Fudbalski klub Sarajevo nakon što su navijači Bordo tima s istočne tribine stadiona Koševo gađali nogometaše i stručni štab Širokog Brijega, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Savez je prvobitno zatvorio kapije stadiona “Asim Ferhatović Hase” za narednu utakmicu jer je klub sa Koševa prethodno zbog incidenata bio uslovno kažnjen.

Sarajevo će tako utakmicu 22. kola PL BiH protiv Igmana igrati bez prisustva gledalaca, a sada je stigao i nastavak kazne.

Naime, Bordo tim će morati Nogometnom savezu BiH uplatiti 15.000 KM, a istočna tribina našeg najvećeg stadiona bit će zatvorena na još dvije dodatne utakmice.

Shodno tome, istočna tribina bit će zatvorena na revanš utakmici četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca te na prvoj domaćoj prvenstvenoj utakmici u trećem dijelu PL BiH, javlja Klix.ba.

Podsjetimo, navijači Sarajeva su nakon kraja utakmice bacali pirotehnička sredstva na igrače i stručni štab Širokog Brijega koji su u trku odjurili prema svlačionicama.

Ovo je drugi incident koji su prouzrokovali navijači Sarajeva jer je krajem prošle godine bila slična situacija bila nakon meča sa Borcem kada su na udaru bili sudije predvođene Irfanom Peljtom.

Inače, Sarajevo sutra od 13,00 sati u okviru 20. kola PL BiH gostuje posljednjeplasiranoj Zvijezdi u Ugljeviku.

Izabranici Simona Rožmana trenutno su četvrti na tabeli sa 33 osvojena boda.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16