Ženska selekcija BiH u petak od 13,00 sati u Trening centru FS BiH u Zenici igra protiv Švedske prvi meč baraža za plasman u UEFA A Ligu Nacija.

Tim povodom održana je press konferencija naše selekcije, a prisutnim novinarima obratile su se selektorica Samira Hurem te reprezentativke Milena Nikolić i Melisa Hasanbegović.

“Ovo što smo do sada odradili na treninzima, bilo je jako dobro. Djevojke su prihvatile sve ono što smo planirali s njima da uradimo. Puno smo se bavili načinom igre protivnika i šta možemo očekivati od njih, kako sve to na terenu sutra pokazati. Imamo još jedan trening danas da završimo kompletnu pripremu.

Većinom je sve bilo uredu i sa zdravljem. Mala, mala, sitna povreda kapitenke Milene Nikolić koja nju neće onemogućiti za sutra. Normalno, nekada se dešavaju i neke loše stvari. Jedna igračica, od jutros, sigurno da ima virus. Vidjet ćemo kako će se ponašati. Većina fudbalerki je u takmičarskom ciklusu i većina igra”, rekla je selektorica Hurem i dodala:

Foto: FS BiH

“Sigurno je da mi je ovog puta bilo puno lakše s njima raditi, nego inače. Znamo ko će sutra istrčati na teren – znamo da su među tri najbolje ekipe na svijetu, ali naše je da se mi pripremimo za takvog protivnika i da odigramo dobro. Vjerujemo u njih. One su jako zrele, svjesne su i imaju svoj kvalitet, a moje je da im pružim sve što mogu u toj utakmici, da imamo dobar plan igre i da ga na kraju iznesemo. Da budemo sretni i zadovoljni onim što ćemo mi kao reprezentacija pokazati u toj utakmici.”

Foto: FS BiH

Kapiten Milena Nikolić ističe da je zbog predostrožnosti propustila trening jučerašnji trening, ali da će sigurno sutra predvoditi tim na terenu.

“Sitna je povreda i nije ništa zabrinjavajuće. Samo sam radi preventive propustila trening koji je bio jučer. Već se danas priključujem ekipi i sutra, naravno, dat ću 100 posto sebe da pomognem ekipi da što bolje odigramo utakmicu. Što se tiče očekivanja pred sutrašnju utakmicu, kao što smo najavili, znamo s kim se susrećemo, jednom od najboljih svjetskih reprezentacija.

Mi ćemo sigurno dati sve od sebe, da se pokažemo u najboljem svjetlu, kao što smo to u svakoj utakmici Lige Nacija do sada i pokazali. Bez ozbira koliko je protivnik jak, uvijek je zadovoljstvo igrati protiv takvih ekipa, jer, sa jedne strane, nemamo šta da izgubimo, a možemo samo dosta toga da dobijemo.

Dobro smo do sada igrali u Ligi Nacija, tako da još jedno želimo da pokažemo da nismo slučajno tu gdje jesmo. Fokusirane smo na našu igru i najbitnije da mi odigramo dobru utakmicu. Rezultat će doći. Sigurna sam da će djevojke dati maksimum i sigurna sam da ćemo pokazati još jednu dobru igru naše reprezentacije”, rekla je Nikolić.

Foto: FS BiH

Melisa Hasanbegović podvlači da je naša selekcija veoma dobro igrala u Ligi Nacija te da ima kvalitet da pobijedi bilo koga.

“Mi smo tim koji može pobijediti bilo kakvu reprezentaciju i dati bilo kome gol. Ja se nadam da ćemo sutra iskoristiti i neke male greške. Vjerovatno, protiv takvih timova kada se igra, kada je u pitanju Švedska, ne može tu biti sve savršeno. Mi ćemo gledati da, nekako, nađemo prostora da kaznimo bilo koju grešku, koja Švedska bude napravila. Kad bih bila igračica Švedske, u ovom momentu ne bih voljela da se ‘okliznemo’ protiv BiH. Naravno, ja sam reprezentativka BiH i nadam se da će se Švedska ‘okliznuti’ protiv nas.

Mi nekako uvijek dobro igramo protiv jakih ekipa i uvijek smo imali dobre rezultate. Ne sumnjam u naš tim. Vjerujem da smo zrele i spremne da napravimo korak naprijed. Što se tiče medija, imamo potpunu podršku i to nam mnogo znači. Nadam se da ćemo sutra imati veliku podršku protiv Švedske i to će nam biti dodatni vjetar u leđa.”

Susret BiH – Švedska direktno će prenositi Arena Sport, a ulaz na utakmicu je besplatan.

(Reprezentacija.ba)