Reprezentativke BiH se u Zenici pripremaju za dvomeč baraža za ulazak u UEFA A Ligu Nacija protiv Švedske.

BiH će u petak (24. februar) u Trening centru FS BiH u Zenici od 13,00 sati ugostiti Švedsku, a naša reprezentativka i fudbalerka Intera Maja Jelčić je najavila ovaj duel.

“Stvarno se osjeti pozitivna atmosfera. Što se tiče utakmice u petak, znamo da neće biti lako. Pripremamo se psihički i fizički koliko možemo. Naravno, mi smo svoj cilj ispunili i ovo je samo jedan podstrek za sve što smo uradili.

Velika je čast igrati protiv reprezentacije kao što je Švedska. Za mene nema pritiska, svaka utakmice je ono što najviše volim i radi čega treniram. Za kraj, u petak bi nam podrška navijača mnogo značila i nadam se da će navijači doći u što većem broju”, poručila je Maja.

Foto: FS BiH

Poziv selektorke Samire Hurem za dvomeč sa Švedskom dobila je i osamnaestogodišnja Nina Brnić koja danas slavi punoljetstvo.

Mladoj igračici koja je prošla kroz sve naše selekcije i uspjela doći do A tima, želimo srećan rođendan i blistavu karijeru.

Za dva dana ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će prvu baraž utakmicu UEFA A Ligu nacija. Zmajice se u Trening kampu spremaju za taj meč, a stručni štab im kroz video analize prenosi šta mogu očekivati od protivnika.

Brnić igra na poziciji lijevog beka u splitskom Hajduku i ne krije zadovoljstvo što se našla na ovom okupljanju:

“Hvala selektorici na pozivu, drago mi je što se nalazim ovdje i što sam dio A tima. Lijep je osjećaj kad čestitke dolaze sa svih strana, ali najljepše je što je moja porodica ponosna na mene. Od malena volim ovaj sport, pored toga što sam oduvijek željela igrati za našu reprezentaciju, težim ka tome da postanem i profesionalni sportista.”

O prvoj baraž utakmici kaže:

“Sigurno da neće biti lako igrati protiv selekcije Švedske, koja se nalazi u samom vrhu ženskog fudbala. Vjerujem da će nas to dodatno motivisati da pružimo svoj maksimum i odigramo dobro. Za mene je ovo najveća utakmica u mojoj karijeri i biće mi velika čast ako dobijem priliku da izađem na teren i zaigram.”

(Reprezentacija.ba)