Široki Brijeg je u nedjelju savladao Sarajevo sa 3:1, a danas su objavili informaciju kako je suspendovan Dino Ćorić (33).

“Na temelju članka 11. Stegovnog pravilnika NK Široki Brijeg donio je Odluku o suspenziji Dine Ćorića i tridesettrogodišnjeg desnog bočnog/krilnog igrača razriješio obveze dolaska na treninge prve momčadi.

U skladu s Odlukom sportski direktor Slavko Brekalo zadužen je Dini Ćoriću omogućiti trenažni proces do okončanja stegovnog postupka”, stoji u saopštenju Širokobriježana.

Dino Ćorić se u januaru vratio u Široki Brijeg čija je sasvim sigurno igračka legenda. Za Široki je ukupno odigrao 291 utakmicu.

Još je u karijeri igrao za Borac i Tuzla City.

Široki je u nedjelju napravio veliko iznenađenje i savladao Sarajevo na Koševu sa 3:1. Trener tima sa Pecare, Dino Skender, govorio je za naš portal.

Široki Brijeg je nakon trijumfa na Koševu stigao do 25. boda i zauzimaju šesto mjesto u Premijer ligi BiH. U narednom meču dočekuju Željezničar.

Sebastian Herrera (29) produžio ugovor sa Borcem

Banjalučki Borac je jučer savladao Tuzla City sa 2:1 i otišao na velikih plus devet u odnosu na Zrinjski.

Banjalučani su danas produžili ugovor sa lijevom bekom, Sebastianom Herrerom.

Herrera je u Borac stigao prošlo ljeto, a ove sezone je odigrao 21 utakmicu. Postigao je jedan gol i dodao tri asistencije.

U karijeri je još nosio dresove Pereire, Rabotničkog, MTK Budapesta, Bregalnice i Doxe.

“Drago mi je što ću i naredne sezone nositi Borčev dres. Dogovorili smo se za pet minuta i nisam previše razmišljao kada su mi čelni ljudi kluba ponudili da nastavimo saradnju. U Borcu se osjećam odlično, a Banjaluka je grad po mjeri za svakog čovjeka. Klub ima velike ambicije i želim da budem dio te priče”, rekao je Herrera.

Borac je prvi sa 48 bodova. U narednom kolu gostuju Veležu.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16