Željezničar će u okviru 19. kola Premijer lige BiH dočekati Zrinjski, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj se obratio šef struke Želje, Bruno Akrapović.

“Imali smo dobre pripreme, podizali smo se iz utakmice u utakmicu, trebala je ekipa da upozna mene, ja ekipu. Imamo nekih novih igrača. Spremni smo za utakmicu. Neki igrači će nam nedostajati, neki zbog registracije, neki zbog kartona.

Sigurno da raspored nije takav da čovjek može realno da gleda na osvojene bodove. Vidite i sami i kroz intervju sa igračem sa moje desne strane koliko je tu negativnosti i nepouzdanja u samog sebe. Ako tu sjedim i priznam da je neka ekipa najbolja u državi, to govori koliko samopouzdanja mi treba da dignemo.

Nikada nikome ne mogu da priznam da je bolji, ako to ne pokaže na terenu. Na nama je da zapalimo stadion. Imaćemo podršku navijača. Nema lake utakmice, ali nema ni podcijenjivanja nikoga. 

Igrači su upoznati da možemo u toku utakmice promijeniti na 4-3-3, 4-4-2. To sa inteligentnim igračima nije problem i mislim da kada igrači dođu u prvu ligu treba da to imaju u “malom prstu”. Sve je stvar da li igrači mogu da odgovore na to. Ako mogu, onda u 4-3-3 možemo promijeniti nakon 10 minuta, ako vidimo da je bolje”, kazao je Akrapović.

Utakmica se igra sutra od 16:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16