Željezničar u subotu igra prvi meč nastavka sezone. U goste na Grbavicu dolazi Zrinjski, a čini se da će navijači ponovo napuniti Grbavicu iako je njihov tim u borbi za opstanak.

Klub je već za vikend krenuo sa najavama za utakmicu, a jučerašnji video čini se da je bio pun pogodak kod navijača.

I Edin Džeko je podijelio video.

Svi su se zaželjeli Grbavice iako je Željo daleko od ambicija kakve ovaj klub treba imati. Grbavica će u subotu sasvim sigurno biti dobro posjećena, a i navijačka grupa The Maniacs se uključila u promociju utakmice.

Podijelili su 20.000 letaka kao poziv na utakmicu.

“Manijaci su se potrudili da u sarajevskom kantonu na domišljat način pozovu navijače na utakmicu u subotu. Podijeljeni su letci u poštanska sandučad, na ulicama, u radnjama, ugostiteljskim objektima… Desetine hiljada letaka je dostavljeno s ciljem buđenja navijačke svijesti kod ljudi o obavezi odlaska na utakmice.

Na letku je ukratko, ali precizno objašnjeno zašto puniti stadion na kojem igra fudbalski klub Željezničar! Epitet najlojalnije publike u državi se mora opravdati i ove polusezone”, stoji u objavi popularnih Manijaka.

Zdravko Čolić se prisjetio vatrometa

Klub je objavio i video vatrometa za 100 godina, u saradnji sa Helifilm, uz pjesmu Zdravka Čolića “Južnaci”. Jedan od najpopularnijih pjevača iz regiona podijelio je video uz opis: “Podsjetnik na to kako nam je bilo 2021. godine.”

Utakmica Željezničar – Zrinjski igra se u subotu s početkom od 16:00 sati.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16