Mladi bh. rekorder u skoku sa motkom Arian Milicija (18) dobio je nove motke koje su mu nedostajale za pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Kompanija MaxBet jedina je reagovala na apel Atletskog Kluba Sarajevo i u rekordnom roku kupila Arijanu potrebnu opremu.

“Arian Milicija je nova sportska nada Bosne i Hercegovine. Ova donacija mu znači mnogo za trenutne pripreme za Svjetsko prvenstvo. Zahvaljujemo se MaxBetu, jer su svi izvori dodatnog finansiranja AK Sarajevo u ovom trenutku bili iscrpljeni. Nastavljamo zajedno stvarati nove šampione!” poručili su iz AK Sarajevo.

Milicija je početkom februara osvojio  novu medalju za Bosnu i Hercegovinu. Na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu za juniore (U20) oko njegovog vrata zasluženo se našla srebrena medalja u skoku s motkom.

“Ovakva podrška mi je neophodna za dalji napredak. Svakako mi je to i dodatni motiv. Zahjvaljujem se i radujem se novom radu, takmičenjima i uspjesima” poručio je MIlicija.

Iz kompanije MaxBet oglasila se i Gordana Ilić marketing menadžerica.

“MaxBet nastavlja podržavati razvoj sporta gdje god se ukaže prava prilika i potreba. Posebno smo sretni podržati velike potencijale kakav je Arian u njegovim nastojanjima da napravi rezultate na najvećoj svjetskoj sceni”.

(Reprezentacija.ba)