Sloboda i Sarajevo u nedjelju od 13,00 sati na stadionu Tušanj igraju meč osmine finala Kupa BiH.

Trener Sarajeva Simon Rožman je uoči ovog duela govorio za zvanični Youtube kanal Bordo tima.

“Zahvalio bih se klubu jer nam je omogućio sve što smo zahtijevali. Imali smo jako dobre uvjete. Mogu pohvaliti dečke, napravili su sve što se od njih očekuje. Bilo je možda malo drugačije nego što su navikli. Najvažnije je da smo pred nastavak takmmičenja svi zdravi i spremni. Idemo u dobrom pravcu.

Kada podvučem crtu, mogu biti zadovoljan nekim progresom. Dolazi najbolje vrijeme za nas. Mi smo sportaši i želimo se takmičiti. Nadam se da će enegija biti na najvišoj razini. Prva utakmica neće biti idealna, ali želim vidjeti ono što smo trenirali i što smo pružali u pripremnim utakmicama. Želimo zadovoljiti sebe, ali i naše navijače”, rekao je Rožman i osvrnuo se na pripreme:

“Sve smo detaljno isplanirali. Znamo šta nas čeka sada u prvenstvu, ali i u Europi na proljeće. Više toga je bilo dobro. Puno smo analizirali i pričali sa igračima. Meni je najbitnije da imamo osnovnu sliku, da pričamo sa igračima šta je dobro, a šta ne. Nemamo nikakvog alibija za prvenstvo da nešto nije nama na raspolaganju. Neće sve biti idealno, ali idemo dobrim putem i brzim koracima ka pravom smjeru.

Govorio je i o transferima u zimskom prelaznom roku.

“Imamo zdravu sredinu. Tražimo kostur ekipe na duže staze. Doveli smo mlade i potentne igrače koji su se jako brzo uklopili u naš tim. Potencijal nije upitan, ali imamo dobar mix. Najbitnije je da budemo spremni za sve što nas čeka na ljeto i svaka utakmica nam je kvalifikacijska”.

Za kraj je najavio i meč sa Slobodom.

“Uvijek su prve utakmice specifične. Prva je i to mora proći. Cijele pripreme smo se spremali na sve što nas čeka u nastavku sezone. Dečki su spremni i nadam se da jedva čekaju da pokažu kvalitete. Mi smo spremni. Stadion će biti ispunjen stadion, a to je bit svega. Imamo puno izazova ispred nas. Želimo sebi dokazati da možemo i vjerujem da ćemo proći dalje u Kupu.”

Duel Sloboda – Sarajevo direktno će prenositi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16