Održana je press konferencija FK Mladost Doboj Kakanj na kojoj su se predstavili novi/stari predsjednik Upravnog odbora Mensru Mušija i novi članovi UO, Meldina Ugarak i Amar Mušija, izabrani na posljednjoj Skupštini kluba.

“Tom prilikom je iznesen Plan rada i trenutnih aktivnosti s cilju unapređenja uslova i postizanja rezultata u narednom periodu.

Istaknuti su pomaci i konkretne aktivnosti kada su u pitanju interna organizacija, novi trener te pojačanja koja planiraju u narednom periodi.

Naglašeno je da će osnovni fokus Uprave biti na jačanju kadrova i kvalitete igrača u klubu kako bi se ciljao povratak u Premier liga BiH.

Povratak Mušije u FK Mladost Doboj donosi optimizam u sam klub ali i lokalnu zajednicu koja čvrsto vjeruje u uspjeh ovog malog tima koji je kroz protekli period u više navrata dokazao da ima potencijal da bude u rangu drugih velikih bh. klubova.

Meldina Ugarak je FK Mladost Doboj Kakanj podržavala kroz različite aktivnosti, a ulaskom u UO njena uloga postaje još značajnija te će joj kako ističe osnovni fokus biti omladinske selekcija, promocija kluba i kreiranje što kvalitetnijih uslova za rad i treninge”, istakli su iz Mladosti.

Mladost Doboj Kakanj je posljednja na tabeli Prve lige Federacije sa samo 11 bodova iz 15 utakmica. TOŠK je u sigurnoj zoni sa istim brojem bodova.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16