Željko Petrović (58), od ove godine novi je trener Zrinjskog, a otkrio je kako je došlo do njegovog imenovanja na klupu prvaka BiH.

Petrović je kazao kako su Ivan Beus i Davor Šuker ključni ljudi u pregovorima.

“Došlo je do toga da su Ivan Beus (direktor Zrinjskog, op.a) i Davor Šuker bili na nekoj utakmici reprezentacija. I Beus je Šukera pitao bi li Petrović bio spreman doći u Zrinjski, na što je Šuker rekao da neće niko mene zvati nego on. Ja sam tada još bio u Adani, imam posao, imam angažman.

Nakon Davora nazvao me Ivan (Beus) i rekao sam mu da ako dođe to vrijeme, da sam ja spreman. Da se razumijemo, ja sam imao angažman, u Turskoj se može i više zaraditi nego ovdje, ali Ivan je gospodski prišao, onako kako treba prići treneru. I još nešto, nije to bio razgovor u smislu da je Rendulić pred smjenom pa jesam li ja raspoložen mijenjati.

To je bilo čisto opipavanje situacije, jesam li ja spreman u bližoj ili daljoj budućnosti doći u Zrinjski. Rekao sam da sam apsolutno spreman. I možda je to njima bilo čudno, jer mnogi treneri odavde imaju san da nađu posao vani, a ja sam imao posao i želio sam se vratiti ovdje”, rekao je Petrović za Sportske novosti i dodao:

“Nakon prvih kontakata nastavio sam svoj posao, oni svoj. Jedino što sam više pratio Zrinjski nego do tada. I kada se dogodilo to s Rendulićem javio se ovaj put Danko Šulenta i rekao ostajem li pri tome da bih došao, ali da oni nisu sigurni mogu li ispratiti standarde koje sam imao u Adani. Rekao sam samo da pošalje na SMS ono što oni mogu ispuniti i ja ću odgovoriti. Tako je i bilo, nikakvih pregovora, nagovaranja i svega ostalog.

Međutim, nisam mogao tek tako lako izaći iz Adane. Dogodilo se da je Patrick Kluivert smijenjen i vidio sam da žele mene zadržati, pokušavali su stalno, ali meni je riječ koju dam svetinja i bez obzira na Adanu, bez obzira na druge ponude, ja riječ nisam htio pogaziti”.

Cijeli intervju Petrovića pročitajte ovdje.

Zrinjski ima zaostatak u odnosu na Borac od sedam bodova, a u prvom kolu nastavku gostuju na Grbavici.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16