Dinamo je u prvom meču nastavka prvenstva poražen od Lokomotive na Maksimiru sa 3:0. Mnogo se piše o treneru Sergeju Jakiroviću, a za Sportske Novosti govorio je i bivši selektor reprezentacije BiH, Robert Prosinečki.

“Jasno je da Dinamo nije u dobrom stanju. To pokazuju rezultati. Ovaj poraz niti malo nije dobrodošao. Protiv Lokomotive su imali jednu i pol šansu, ne treba biti pametan za reći da ne izgleda dobro. Dinamo nije onaj koji svi očekuju i koji su očekivali nakon stanke i priprema.

Doveli su igrače – Hoxhu, Živkovića i još neke za koje se najavljivalo da će biti pojačanja, da će Dinamo biti bolji, a nisu nipošto pravi. Nemaju igru, ne izgledaju dobro”, kazao je Prosinečki, a potom dodao o Jakiroviću.

“Svatko ima svoju viziju i radi kako misli da je najbolje. Nimalo mu neće biti lako. Dinamo je ove sezone imao 5-6 ili više utakmica u kojima nije odigrao na svojem nivou. U Europi se zna što je bilo, da su igrali Konferencijsku ligu, a i potom su izgubili neke dvoboje za koje se mislilo da će ih dobiti.

Bilo je previše poraza da bih kazao nešto drugo… Igrači se moraju skupiti. Može li Jakirović nastaviti dalje? Zasad vidimo da su odlučili kako može, znači da i dalje ima povjerenje kluba. Nemam drugih informacija nego što čitam u novinama. Moje je viđenje da ga poslije svega čeka još teži posao.

Ne mogu pričati o moralnim kategorijama, odnosno, tko bi što napravio. Ja sigurno više ne bih bio u Dinamu. No, to je tako u životu…”, rekao je Prosinečki za Sportske Novosti, a cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

Robert Prosinečki je nakon što je bio selektor reprezentacije BiH još radio u Kayseriju, Denizliju, Olimpiji i Rudešu.

Prije klupe Zmajeva, vodio je Crvenu zvezdu, Kayseri i Azerbejdžan.

U sjajnoj igračkoj karijeri između ostalih igrao je za Dinamo, Zvezdu, Real Madrid, Barcelonu, Sevillu i Portsmouth.

Kada je u pitanju Dinamo, Modri zaostaju sedam bodova u odnosu na prvi Hajduk, a imaju i jedan meč manje. Naredni susret igraju sutra protiv domaće Istre.

(Reprezentacija.ba)