Bh. trener Sergej Jakirović (47) od augusta prošle godine vodi Dinamo iz Zagreba.

U BiH raduje da dobru minutažu kod Jakirovića ima U21 reprezentativac BiH Petar Sučić (20), ali da je minute na golu Dinama dobio i golman Faris Krkalić (21).

“Gledat ćete puno intenzivniji Dinamo, s puno više ritma i puno bržim protokom lopte, presingom i reposjedom. Dinamo mora tako igrati, jer nam se može dogoditi, i događalo se, da tražimo gol u drugom poluvremenu pa bude više nervoze.

Intencija nam je da što prije zabijemo golove i vjerujem da će tako biti. Od početka priprema imali smo 22, 23 treninga i pet pripremnih utakmica i fokus nam je bio na stvarima koje sam rekao – da budemo brži, intenzivniji i opasniji.” rekao je Jakirović u razgovoru za Index.hr na kraju 10-dnevnih priprema koje je Dinamo imao u Rovinju.

Jeste li dobili sve što ste tražili u ovom prijelaznom roku?

Tražili smo lijevog beka, lijevo krilo i stopera. Zaključili smo da nijedan stoper koji nam je bio ponuđen nije bolji od ovih koje imamo i od Živkovića, kojeg smo vratili iz Lokomotive. Zadovoljan sam i s Brodićem i sa svima koji su došli. 

Još radimo na tržištu, jer nije nemoguće da netko ode, a to bi mogao biti Moharrami. Uprava me upoznaje s ponudama koje pristižu za naše igrače. Postoji više upita i pristigle su neke ponude, ali će uprava procijeniti što je za klub financijski prihvatljivo i prihvatiti ili odbiti neku ponudu.

Ja sam pogledao sigurno dvadesetak, a moji suradnici oko 80 igrača. Ne podcjenjujemo nikoga, tko god nešto predloži mi pogledamo. Prijelazni rok još traje, možda nam uskoči još neki krilni igrač. Sve je otvoreno.

U kontekstu borbe za naslov priča se samo o Dinamu i Hajduku. Koliko se Rijeka može uplesti u tu priču?

To su gluposti da ne računaš na Rijeku, koja je u ovom trenutku ispred nas i također ima utakmicu manje. Oni su pokazali da nisu slučajno tu gdje jesu. Tamo ima jako puno potencijala i kvalitetnih igrača, a njihova prednost je da Rijeka nema što izgubiti i puno je manji pritisak.

Dinamo već jako dugo nema sportskog direktora. Ta uloga sad je pala na vaša leđa?

To je odluka Uprave i mislim da trenutno radimo odličan posao i bez imenovanja određene osobe baš na tu poziciju. Ne znam koliko ima smila nekoga imenovati samo da bi se zadovoljila forma.

Hoćete li se vi založiti da Dinamo negdje ima svoju drugu momčad ili filijalu?

Opet, to je odluka Uprave na preporuku sportskog sektora. Ja bih to nazvao klub partner. Smatram da je potrebno da i taj drugi klub ima svoj sportski interes u toj priči i da može zadovoljiti potrebe Dinama za razvoj igrača.  Nema puno takvih klubova u Hrvatskoj.

Klub razmatra sve opcij. To nam je prije svega važno zbog naših mladih igrača s obzirom da nemamo više Dinamo II kao poligon za seniorske minute nasih mladih igrača. Naravno, Uprava radi na tome i kada se donese odluka, siguran sam da će biti najoptimalnija i za nas i za partnerski klub.

Kako komentirate drastičan rast cijena igrača u HNL-u? Traže li klubovi više za svoje igrače jer znaju da trebaju Dinamu?

Igrači su poskupjeli sigurno 30 posto, ne samo u Hrvatskoj nego i u cijeloj regiji. Logično je da klubovi žele izvući što je više moguće za svoje igrače.

Cijeli intervju pročitajte na Index.hr.

U nastavak prvenstva Hajduk ulazi sa 41 bodom, Rijeka (-1) sa 35, Dinamo sa 34, Osijek i Gorica sa po 27…

Dinamo 23.01. igra zaostali meč protivv Lokomotive, a liga se zvanično nastavlja 26.01 kada će gosovati Istri.