Nekadašnji fudbaler i trener, a danas političar, Vlatko Glavaš (61) gostovao je na državnoj televiziji BHT 1.

Glavaš je u uvodu pružio podršku javnom tv. servisu BiH koji prolazi teške trenutke, a onda se osvrnuo na aktuelnosti u bh. nogometu.

“Treba nam zajedništvo ova tri mjeseca do baraža. Ne smijemo gledati šta se sve dešavalo, na strani sam i Vice Zeljkovića i Zvjezdana Misimovića ako rade u interesu Bosne i Hercegovine. Gledam Džeku, gledam Kolašinca, gledam Tahirovića i sve naše zmajeve kako igraju. Vjerujem i želim da vidim BiH u Njemačkoj ovog ljeta” rekao je Glavaš.

Vico Zeljković je prošle godine najavio da će tužiti Glavaša jer rekao “Znamo kako je on tu doveden. Njegova retorika je upravo ista kao i Dodikova“.

“Nije me tužio” rekao je Glavaš danas.

Glavaš je predsjednik Organizacionog odbora “Izbora sportiste godine” u organizaciji Sportskog saveza BiH koji će ove godine biti održan u Kaknju.

“Lana Pudar je bila vrlo dominantna u prošloj godini. Ima tu još dobrih rezultata. Od prošle godine ustanovili smo i nagradu “Ivica Osim”. Svjesni smo težine te nagrade. Ove godine dobiće je Sergej Barbarez, on dolazi u Kakanj na manifestaciju”.

Svečanost proglašenja najboljih sportista BiH za 2023. godinu bit će upriličena 24. januara 2024. godine u Domu kulture u Kaknju.