Rukometaši BiH sutra u Mannheimu igraju protiv Gruzije posljednji duel na EHF EURO 2024.

BiH je u prva dva kola poražena od Švedske i Nizozemske te je ostala bez šansi za prolaz dalje, a golman naše selekcije Benjamin Burić objasnio je sinoćnju situaciju nakon duela sa Nizozemcima kada je novinarima poručio da ‘pitaju selektora’ o dešavanjima na terenu.

“Mi sportisti smo puni emocija. Nakon ove utakmice, za koju smo mi sami označili da nam može biti prekretnica i koju smo odigrali sramotno i katastrofalno, jednostavno su emocije proradile. Naravno, mi emocije ne smijemo pokazivati, ali čovjek pukne nakon takve utakmice.

Puno smo očekivali, a malo smo dobili. Nema nikakve zle krvi u našoj ekipi. Jednostavno emocije izađu nakon neuspjeha. Imali smo duže sastanke i razgovarali smo. To su emocije poput erupcije vulkana. To je moja greška i u budućnosti ću se potruditi da nešto takvo više ne pokazujem”, rekao je Benjamin i osvrnuo se na meč sa Gruzijom:

“Ovo su teški momenti za nas. Izgubili smo prvi susret sa devet razlike, a drugi sa 16. Više bih volio da je raspored bio na drugu stranu, odnosno da smo prvo igrali sa Gruzijom. Gruzijci su bili dobri protiv Nizozemske, pogotovo drugo poluvrijeme. Protiv Švedske je to bio kao trening.

Ako ih pobijedimo onda će to biti na par golova razlike. Emocionalno smo istrošeni i mi i oni. Pobijedit će ekipa koja bude imala veći motiv. Nadam se da ćemo iskoristiti podršku publike. Mi dajemo uvijek maksimum i svakako da imamo veliki motiv protiv Gruzije.”

Utakmicu BiH – Gruzija direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16