U21 reprezentativac BiH Madžid Šošić (21) igra odlično ove sezone u Sloveniji, a karijeru bi mogao nastaviti u Rusiji.

Ruski mediji pišu da tamošnji prvoligaš FC Pari Nizhny Novgorod, trenutno deveti na tabeli, želi dovesti Madžida na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora.

Šošić treuntno nastupa za Radomlje, ali je ugovorom vezan za splitski Hajduk.

Ove sezone je u dreso Radomlja zabio osam golova te dva puta asistirao. Sa prosječnom ocjenom 7.64 je drugi najbolje ocijenjeni igrač Prve lige Slovenije.

Nedavno je u razgovoru za Reprezentacija.ba portal da je ponosan što nastupa za našu reprezentaciju.

“Prije svega bih rekao da je stvarno nevjerovatan osjećaj igrati za svoju domovinu. Znam da to svi kažu, ali stvarno je to nevjerovatan osjećaj. Ponosan sam da sam prošao sve omladinske selekcije i sljedeći cilj mi je da napravim taj jos jedan iskorak i ostvarim svoj san i zaigram za A reprezentaciju.

Takav je i cilj vjerujem svih igrača ove i svake generacije, a opet je najvažnije da damo sve od sebe. Ne treba veći motiv od dresa reprezentacije”, kazao nam je Šošić.

Najbolji fudbaler BiH u sezoni 2022. / 2023. prema Sofascore

Inače, Madžid je najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine u sezoni 2022. / 2023. prema Sofascore koji ocjenu pravi na osnovu više od stotinu statističkih podataka sa nastupa fudbalera. 

Šošić je sa ocjenom 7.64 iza sebe kao najbolje ostavio Edina Džeku i Kenana Kodru sa ocjenama 7.59 i 7.37.

Ne samo da ima najveću ocjenu, nego je Šošić i najuspješniji dribler kojeg trenutno imamo – po utakmici ima uspješnih 3.88 driblinga.

Spomenimo da je Šošić za U21 BiH odigrao sedam utakmica te zabio jedan gol.

(Reprezentacija.ba)