Osam naših fudbalera konkuriše za nastupe svojih timova u prvom kolu ligaške faze Lige Šampiona.

Gledaćemo ih u utorak, srijedu i četvrtak ove sedmice.

Utorak:

Ermedin Demirović (26) sa Stuttgartom u utorak od 21,00 sati gostuje aktuelnom šampionu Real Madridu. Isti dan stoper sa bh. pasošem koji je na radaru Sergeja Barbareza Anel Husić (23) i njegov Young Boys dočekuju Aston Villu. Taj meč je na programu u 18,45 sati.

Srijeda:

Salzburg našeg Amara Dedića (22) u srijedu od 18,45 sati gostuje Sparti u Pragu. U srijedu će na teren i Slovan, čiji je član Alen Mustafić (25), i to protiv Celtica. Utakmica se igra od 21,00 sati u Glasgowu.

Četvrtak:

Sead Kolašinca (31) i Atalanta u četvrtak od 21,00 sati dočekuju Arsenal, a Rade Krunić (31) sa Crvenom zvezdom od 18,45 sati u Beogradu igra protiv Benfice.

Isti dan francuski Brest će na svom terenu od 21,00 sati odmjeriti snage sa Sturmom naših Jusufa Gazibegovića (24) i Emira Karića (27).

Podsjetimo, od ove sezone više nema grupa, pa će tako 36 timova igrati u ligaškoj fazi najjačeg europskog klupskog takmičenja.

U osminu finala će osam najboljih ekipa sa ukupne tabele.

Oni ispod plasirani, od 9. do 24. mjesta igraće dodatni krug za plasman dalje po sistemu baraža sa domaćim i gostujućim mečom.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16