Real Madrid i Stuttgart našeg Ermedina Demirovića (26) u utorak od 21,00 sati igraju meč prvog kola ligaške faze Lige Šampiona.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti imao je samo riječi hvale za kolegu na suprotnoj strani.

Ancelotti je na press konferenciji istakao da je Sebastian Hoenes uradio fantastičan posao prošle sezone kada je Stuttgart odveo do drugog mjesta u Bundesligi.

“Sebastian Hoenes je uradio fantastičan posao prošle sezone. Oni su veoma dobar tima, dobro su organizovani i gledat ćemo uzbudljivu utakmicu. Mi smo izgubili mnogo važnih igrača poput Kroosa, Nacha i Joselua. Joselua samo zamijenili sa najboljim ili jednim od najboljih na svijetu (Mbappe). Smatram da imamo bolju ekipu nego prošle sezone.”

Trener Stuttgarta Sebastian Hoenes respektuje Real, ali vjeruje da njegov tim u određenim trenucima može ‘iznervirati’ aktuelnog osvajača Lige Šampiona.

Foto: UEFA

“Želimo biti hrabri i pokušat ćemo da odigramo dobru utakmicu. To povećava šanse da ostvarimo dobar rezultat. Imamo veliki respekt prema protivniku koji posjeduje izvanredan kvalitet. Real je osvajač Lige Šampiona.

Želimo da iznenadimo nastupima u Ligi Šampiona onako kako smo smo igrali u Bundesligi. Moramo biti ‘budni’ i skoncentrisani. Važno je da našu snagu prenesemo na teren. Vjerujem da povremeno možemo ‘iznervirati’ Real.”

Inače, Demirović igra sjajno na startu nove sezone i postigao je četiri gola u pet odigranih utakmica. Tri puta je pogađao u Bundesligi, a jednom u Kupu Njemačke.

Proteklog vikenda postigao je dva gola u pobjedi Stutgarta nad Borussijom M'Gladbach od 3:1.

Najavljeni sastavi:

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Éder Militão, Rüdiger, Fran García; Valverde, Tchouameni, Bellingham; Rodrygo, Mbappé, Vinícius Júnior

Stuttgart: Nübel; Vagnoman, Chase, Chabot, Mittelstädt; Rieder, Karazor, Stiller, Leweling; Undav; Demirović

Duel direktno prenosi Arena Sport.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16