Prozivkom igrača i prvim treningom, seniorski tim Fudbalskog kluba Velež započeo je rad u 2024. godini.

Treneru Deanu Klafuriću odazvalo se 28 igrača, među kojim i novajlije Tomislav Duka i Vito Čaić. Šef stručnog štaba detaljan plan i očekivanja otkrio je na konferenciji za medije, na kojoj su se prisutnim novinarima obratili i predsjednik Senad Kevelj, te njegov zamjenik Admir Rahimić.

“Naš cilj na početku prvenstva bio je gornji dio tabele. Plasman među četiri vodeća tima je i dalje naš cilj i mi smo trenutno plasirani tamo gdje želimo. Od ljeta smo u projektu izgradnje južne tribine, s čime smo također zadovoljni. Narednih dana će biti izlivena podna ploča, a nakon toga i stubovi.

Bez dobre infrastrukture i evropskih utakmica to ne bi bio Velež kojem težimo. Jedino što nismo bili uspjeli završiti je pomoćni travnati teren za treniranje. Danas ćemo potpisati ugovor sa FK Blagaj o korištenju terena, kojim ćemo se obavezati na izgradnju novog travnjaka na stadionu u Blagaju. To je ozbiljna investicija za nas. Ugovor će važiti na pet godina. Sa tom pričom mi zaokružujemo ciklus infrastrukturnih radova”, rekao je predsjednik Kevelj.

Klub je angažovao dva pojačanja, a trener Klafurić najavio je još dva, koja bi se na stadionu “Rođeni“ trebala pojaviti u narednim danima.

“Dosad su potpisali Vito Čaić i Tomislav Duka. Čaić je mlad, reprezentativac Hrvatske, koji ima i dva nastupa za prvi tim Dinama. Ima bh. papire, te će biti neko ko će oplemeniti naše mlade igrače. Duka ima bogato iskustvo, dovodimo ga da bismo Ribića poslali na posudbu, jer predugo sjedi na klupi. Želimo da se razvija.

Hadžikić je fantastičan golman, a tu je i mladi Nanić. Željeli smo dovesti iskusnog golmana i tako poboljšati atmosferu u svlačionici. Dino Hasanović je povrijeđen, Krajnc se nije uspješno oporavio, ne znam ni koja mu je operacija po redu, te ćemo sa njim raskinuti ugovor, na njegov zahtjev”, istakao je Klafurić.

Drugi dio priprema Velež će odraditi u Antaliji, u koju putuju 19. januara. 

Povratak je planiran 4. februara.

U Turskoj će odigrati četiri prijateljske utakmice, a protivnici su Mura (Slovenija), Vejle (Danska), Alaskert (Armenija) i Shaktar Donetsk (Ukrajina).

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16