Roma i Atalanta zatvorili su zatvorili su u nedjelju navečer 19. kolo Serije A utakmicom koja je završena 1:1. Bila je ovo utakmica ekipa koje se nalaze tik ispod zone koja vodi u europska takmičenja.

Gosti su poveći već u osmoj minuti preko Koopmeinersa, a konačnih 1:1 vidjeli smo već u 39. minuti kada iz penala pogađa Dybala.

Naš Sead Kolašinac (30) bio je među najboljima u gostujućoj ekipi, a to pokazuje i njegova ocjena od 7.2 po Sofascore. Koja je treća najveća od igrača, ali i najveća od odbrambenih i veznih igrača Atalante.

Kolašinac se i povrijedio na ovom susretu 10-ak minuta prije kraja utakmice kada je napustio igru. Ali to nije bilo sve.

Mourinho zbog Kolašinca dobio žuti karton i kasnije crveni karton

Zanimljiv detalj dijelili su sinoć talijanski novinari, ali i ljubitelji fudbala na Twitteru.

Nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu Kolašinac i Dybala vodili su jedan od mnogobrojnih duela na utakmici. Kolašinac je na snagu “iznio” Dybalu, više pritiskom tijela, nego li startom na noge.

Mourinho je eksplodirao pored aut linije i tražio žuti karton za Kolašinca. Iako ga je sudija upozorio da se odmakne, on to na kraju nije uradio, te je sam dobio žuti karton. A onda se “special one” imao tek šta nagovoriti sudiji.

“Umjesto da Kolašinac dobije žuti karton, sudija je žuti karton dao Mourinhu. Nevjerovatno” revoltirani su bili i portali koji prate Romu.

Kasnije je Mourinha skupo koštao ovaj trenutak, jer je do kraja utakmice dobio još jedan karton i isključenje.

Kolašinac važan dio Atalante ove sezone

Kada je igrao Kolašinac, od 17 utakmica u njih pet Atalanta nije primila pogodak. Inače kada su u pitanju dueli – na zemlji ima uspješnost oko 60%, a u zraku nešto manje, oko 50%. Uz 50-ak dodira sa loptom po utakmici.

Atalanta nastavlja borbu ka pozicijama koje vode u europska takmičenja.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16